1 de 10
Eleccions catalanes 14-F

Quin temps farà el dia de les eleccions?

Les pluges generalitzades i el fred marcaran una jornada electoral atípica

La previsió per diumenge del Servei Metereològic de Catalunya | SMC
per NacióDigital, 12 de febrer de 2021 a les 14:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 12 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que el diumenge, dia d'eleccions, l’ambient sigui fred i de ple hivern, amb possibilitat de pluges al litoral i nevades a partir de 800 metres al nord-est i a partir de 1.300 al Pirineu occidental. Això pot dificultar la col·locació de meses electorals als patis o porxos dels col·legis o la ventilació dels espais tancats mitjançant l'obertura de finestres.

Després d’una setmana marcada pel pas successiu de diferents sistemes frontals, la predicció pel cap de setmana indica una certa estabilització atmosfèrica. Les pertorbacions més importants quedaran lluny de la península Ibèrica, i Catalunya quedarà sota la influència d’un anticicló situat al centre d’Europa. 

 
La pressió elevada i el reforçament del vent marítim faran que diumenge la nuvolositat sigui abundant en general, amb la possibilitat de precipitacions febles i disperses, sobretot al litoral. La cota de neu se situarà entorn dels 800 metres al nord-est de Catalunya, amb un gradient marcat cap a l’oest del país, on rondarà els 1.300 metres. Les quantitats de precipitació seran minses.

Pel que fa a la temperatura, diumenge arribarà una massa d’aire fred procedent del centre d’Europa que afavorirà la davallada tèrmica i que, juntament amb els estrats baixos, farà que l’ambient sigui de ple hivern.

Els models a mitjà termini indiquen que a partir de dimarts l’anticicló es desplaçarà sensiblement cap a l’est i permetrà l’apropament de nous sistemes frontals i una recuperació de la temperatura.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació