La participació a les 13h cau 15,25 punts respecte l'any 2017

Llargues cues a diversos col•legis electorals, on s'han produït alguns moments de tensió

14 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:27h
La participació se situa al migdia en un 17,64 % de l'electorat, 15,25 punts percentuals menys que a la mateixa hora de 2017.

En aquells comicis, la ciutat va batre el rècord de participació en unes eleccions al Parlament de Catalunya amb una participació total de més del 80% al final de la jornada.

Al conjunt de Catalunya, la participació fins a les 13 h se situa prop del 23%, 11,90 punts per sota que la de 2017 a la mateixa hora.

Al llarg del matí s'han produït llargues cues per votar a diversos col•legis electorals de Rubí, on hi ha hagut alguns moments de tensió, tot i que han estat incidents puntuals.
 
Al 25 de setembre, la votació s'ha aturat durant uns minuts perquè arran de les queixes dels votants per l'espera, s'ha obert una segona porta per accedir al col•legi i els membres de les meses han dit que no volien seguir perquè tenien fred. Un cop els responsables municipals han encès la calefacció, han continuat el procés.
 
Això ha fet que, per exemple, una dona embarassada de 36 setmanes hagi hagut d'esperar més d'una hora i mitja per votar, i que una altra dona hagi estripat la papereta a la porta del col•legi, marxant sense exercir el seu dret a vot, "farta d'esperar". Altres persones han recriminat als responsables, i a alguns responsables polítics, la mala organització de la logística de la jornada. 
 
En altres col•legis s'han produït incidències menors, per no dur "mascaretes homologades" o per vestir alguna peça de roba amb símbols "partidistes", que s'han resolt gràcies a la intermediació del personal municipal o la policia local.