El PSC torna a guanyar les eleccions a Rubí

ERC i Junts, segona i tercera forçes, milloren resultats respecte el 2017; Cs perd gairebé 13.000 vots i Vox se situa com a quarta força

15 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:14h
Un col·legi electoral de Rubí
Un col·legi electoral de Rubí | Marta Casas
El PSC encapçalat per Salvador Illa ha tornat a ser el partit més votat a Rubí, mentre que el clar guanyador del 2017, Cs, s'ha ensorrat i ha perdut gairebé 13.000 vots. La segona força ha estat ERC, seguida de Junts per Catalunya, que ha superat Vox per menys d'un centenar de vots.

Les eleccions han registrat a Rubí una participació molt baixa (46,17%), la segona més baixa de la història després de 1992 (42,9%), tot i que la imatge del dia van ser, sens dubte, les llargues cues que es van formar al llarg del matí a diversos col·legis electorals, on es van produir alguns moments de tensió pels temps d'espera.

Les imatges de cues contrasten amb les dels col·legis electorals pràcticament buits a la tarda, i especialment a la franja horària de les 19h a les 20h, reservada per als contagiats: en alguns col·legis electorals van votar menys d'una desena de persones.
 

Els membres de les meses electorals del Rubí Forma, amb EPI Foto: Marta Casas


La segona força més votada ha estat ERC, que supera en més d'un punt el percentatge de vot que va obtenir el desembre de 2017 (20,62%), i la tercera, Junts per Catalunya, que obté pràcticament el mateix percentatge que fa quatre anys (11,14%).

Vox se situa com a quarta força a la ciutat, amb 2.760 vots (10,96%) i supera formacions com En Comú Podem (8,75%), que obté un percentatge lleugerament inferior al de les últimes eleccions; i Cs (7,33%), que ha passat de ser el guanyador indiscutible de les eleccions l'any 2017 a quedar gairebé última dels partits que han obtingut representació. Només ha superat el PP, que amb un 3,55% certifica la seva desfeta generalitzada al país; i la CUP, que millora els seus resultats percentuals respecte al 21 de desembre de 2017 (4,93%).

Cap candidat rubinenc entrarà al Parlament

Cinc veïns de Rubí formaven part de les llistes electorals de les candidatures del PSC, el PP, Cs, En Comú Podem i Primàries. La desfeta de Cs deixa sense escó l'actual diputada de Cs, Sònia Sierra, i tampoc n'ocuparan Rafael Güeto (37 pel PSC), Ànnia Garcia (51 per En Comú Podem) ni Juan José Giner (38 pel PP). La formació per la qual es presentava Víctor Puig com a número 2, Primàries, no ha obtingut representació al Parlament.