activitats familiars

Arrenca la programació del segon trimestre de l'Efecte E

Totes les activitats es faran complint les mesures de seguretat per contenir la pandèmia

per RubiTV.cat , 15 de febrer de 2021 a les 16:35 |
Aquest dimarts arrenca la programació de l'Efecte E, la iniciativa que recull totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, incloent les del Servei d'Educació i les dels equipaments culturals - la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, el Celler, l'Ateneu, el teatre municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC).

L’Efecte E d’aquest segon trimestre proposa un taller de disciplina positiva a càrrec de Griselda Garriga, psicòloga, mestra, guia Montessori i facilitadora de disciplina positiva, que es farà en format virtual els dies 17 i 24 de febrer i 3, 10 17 i 24 de març (17:30 a 19 h).


Una altra proposta són tres càpsules de suport familiar, a càrrec de Cristina Castañé (L'Òliba recursos educatius): el 26 de febrer tractaran els jocs de taula; el 5 de març, aprendre a través del cinema i el 12 de març, la creativitat. Totes les sessions tindran lloc en línia de 19:15 a 20:15 h.

Finalment, les activitats formatives també inclouen un taller de grup per a famílies d’adolescents a càrrec de Diana Barenblit Scheinin, psicòloga clínica, i Domingo A. Mosto Granitto, psicòleg sanitari del centre IPSI. Serà un espai en línia (3, 10 i 17 de març - de 18:15 a 20:15 h) per compartir, reflexionar i oferir recursos per millorar la convivència amb els i les adolescents.


Les famílies amb nens i nenes des de 5 anys també podran assistir al taller Preparem amanides de temporada! a càrrec de L’Ortiga (6 de març a les 12 h a El Celler)

Pel que fa a l’Ateneu Municipal, s'incorporen a la programació de l'Efecte E el taller Art i creativitat: Juguem amb baldufes òptiques (20 de febrer - 11.30 h), l’obra de teatre familiar Els calaixos del cel (13 de març - 12 h), el taller Fem titelles amb assemblatge. Els ninots d’en Pau Klee (20 de març - 11.30 h) i el taller musical Els sons de la primavera (27 de març - 11 h i 12 h).

Al Teatre Municipal La Sala també s’hi podran veure dues propostes per a tota la família emmarcades en l’Efecte E: The postman (El carter) a càrrec de Txema Màgic (21 de febrer - 12 h) i Neón amb la Cia. Truca Circus (14 de març - 12 h).

El Museu Municipal El Castell (MMUC) també ha programat l'espectacle familiar La Caputxeta Vermella i el follet, a càrrec de Titelles Vergés que es podrà veure el 21 de març a les 12 h.

Finalment, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler suma diverses activitats a la programació de l'Efecte E: la primera, aquest mateix dimarts, amb l'Hora del conte; un espai literari titulat A través del mirall i allò que va trobar l’Alícia i un taller d’art infantil sobre escultura que tindrà lloc el 27 de març a les 11 h.

L'Efecte E també inclourà dues propostes que comptaran amb la col·laboració de Rubí d'Arrel: el 20 de febrer tindrà lloc un recorregut de 5 km pel torrent Fondo de Rubí i el 20 de març es proposa una ruta pel torrent i l’estany dels Alous.

Com totes les activitats educatives i culturals, es requerirà inscriure's prèviament i es respectaran els límits d'aforament, a més de ser obligatori l'ús de la mascareta.

Consulta tota la programació de l'Efecte E d'aquest trimestre

 

Participació