Els premis i mostra Versió Original en Català d'Òmnium tornen a Rubí el 28 de febrer

La sessió doble de la mostra es podrà veure al teatre municipal La Sala el 28 de febrer a les 10.30h

Fotograma d'un dels curts dels Premis VOC
Fotograma d'un dels curts dels Premis VOC | Òmnium
Redacció
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:10h

Els Premis VOC (Versió Original en Català) tornaran a Rubí en aquesta cinquena edició, amb la projecció dels deu curtmetratges, quatre en la categoria de documental i sis en la categoria de ficció. Les projeccions es faran al teatre municipal La Sala, el diumenge 28 de febrer a les 10.30h.

El programa de projeccions començarà a les 10.30h i es dividirà en dues sessions. En una primera part es podran veure Panteres, d’Èrika Sánchez (Barcelonès), París, la meca del parkour, de Biel Macià (Bages), Emilia, de Cristina Guillen (Barcelonès), Tristos Tòpics, de Joanic Geniüt (Gironès) i Els que callen, d’Albert Folk (Osona).

Després d'una estona de descans, arrencarà la segona sessió amb el visionat de Camí d’Àrreu, d’Aleix Gallardet (Pallars Sobirà), L'estrany, d’Oriol Guanyabens (Maresme), Redempció, de Miguel Llorens (País Valencià), Renaixem, de David Segarra (País Valencià) i
Preludi, d’Adrià Guxens (Tarragonès).

Aquí es poden veure les sinopsis dels films.

Abans, la cinquena edició dels premis i mostra VOC (Versió Original en Català) haurà engegat el dimarts, 9 de febrer, amb un acte inaugural amb aforament limitat a la Llotja de Lleida, i passarà per una quarantena de localitats del país fins al 28 de febrer.

Enguany el projecte audiovisual de l’entitat presidida per Jordi Cuixart s’adapta a les mesures sanitàries contra la Covid-19 i, com a principal novetat, es podrà veure a través de FilminCAT, una plataforma de distribució en línia de cinema i sèries íntegrament en català. Amb l’objectiu d’evitar concentracions de gent i desplaçaments, el VOC opta així per oferir una nova modalitat no presencial per gaudir de la mostra audiovisual.

A més, i amb la mateixa intenció, als instituts que ho sol·licitin s’oferirà la possibilitat de projectar una selecció dels curts finalistes per tal de treballar-los directament a les aules, més enllà de les sessions especials que anteriorment es feien. 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, afirma que enfortir el VOC és imprescindible, més encara durant aquest 2021 marcat per la pandèmia: "La cultura, com la llibertat, s'exerceix. I en aquest 2021 d'excepticisme, a Òmnium Cultural teníem ben clar que la 5a edició del VOC havia de tirar endavant".

Cuixart també ha assegurat que "en temps d'emergència sanitària, social i democràtica, l'at no és només refugi", sinó que "és també font d'interrogants, imprescindibles per trobar respostes i per fer-nos més preguntes", i ha volgut agrair la tasca del sector cultural: "També per a ells ho tornarem a fer. Perquè tres anys i quatre mesos de presó després, la lluita compartida per la llibertat i la vida digna ens donen nous arguments: al voltant de la llengua som, defensem els drets humans i repensem el món". 

La mostra també comptarà, per primera vegada, amb subtítols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives.

Les entrades per a la mostra presencial, que són gratuïtes, se centralitzaran a través de la pàgina web del VOC, des d’on també es canalitzaran totes les votacions, per evitar les paperetes físiques i complir amb les mesures higièniques establertes per les autoritats.

Les persones que reservin entrada rebran un link per votar. En total, el VOC ha rebut enguany un total de 123 projectes, dels quals se n’han acabat seleccionant 15.