La defensa de Houli diu que estava «manipulat» per la cèl·lula de Ripoll i es va «limitar» a seguir instruccions

L'advocada diu que les proves del xalet d'Alcanar no són vàlides perquè es van recollir sense autorització d'entrada

Els tres acusats del judici del 17-A
Els tres acusats del judici del 17-A | ACN
NacióDigital
16 de febrer del 2021
La defensa de Mohamed Houli, principal acusat al judici del 17-A a l'Audiència Nacional, ha afirmat que el seu client estava "manipulat" per la cèl·lula de Ripoll i es va "limitar a complir instruccions". L'advocada ha negat que Houli estigués radicalitzat i que fabriqués explosius. "No tenim cap evidència" que en fabriqués i que tampoc tenia prou coneixement per a manipular-ne, ha dit en la sessió d'aquest dimarts en què les defenses exposen els informes finals.

La defensa ha argumentat que el baix coeficient intel·lectual de l'acusat el convertia en una "presa fàcil" i va ser "utilitzat". Ha afegit que Houli va tenir un paper secundari, no era conscient dels objectius de la cèl·lula i desconeixia si hi havia cap pla B per atemptar.
D'altra banda, l'advocada ha argumentat que les proves recollides al xalet d'Alcanar no són vàlides perquè creu que no es va respectar la cadena de custòdia.

La lletrada ha afirmat que el fet que els Mossos entressin en aquest espai privat sense ordre judicial d'entrada i registre vulnera la inviolabilitat del domicili. També ha dit que els cossos policials no van estar coordinats. En aquest sentit, ha insistit en l'absència de proves d'ADN que confirmin si l'imam de Ripoll va morir o no a la casa d'Alcanar.

"Mai ha tingut capacitat d'organitzar ni decidir", ha expressat la defensa de Houli. Ha exposat que és una persona que rep instruccions i que deixa la seva documentació perquè li demanen i hi accedeix. Si bé ha reconegut que "se'l pot considerar col·laborador", l'advocada ha afirmat que no se'l pot considerar membre de la cèl·lula terrorista.

"Es va deixar arrossegar, però ell mai ho hauria fet", ha afegit. "No parla àrab, parla berber, no entenia l'imam i tampoc estava present en les converses de l'imam amb els tres grans del grup", ha argumentat l'advocada.