1 de 10
habitatge

Denunciats 19 anuncis d’ofertes de lloguer a Rubí per incomplir la llei de regulació

La Llei 11/2020 podria quedar sense efecte si el TC es pronuncia a favor del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel PP

per RubiTV.cat, 18 de febrer de 2021 a les 15:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei d'Habitatge de l'Ajuntament de Rubí ha denunciat 19 anuncis d'ofertes de lloguer que incomplien la Llei 11/2020 que regula els preus dels lloguers, i ha comunicat els casos detectats a l'Agència Catalana del Consum perquè iniciï els expedients sancionadors corresponents.

Les infraccions s'han localitzat a tres dels principals portals immobiliaris que publiquen ofertes de lloguer a la ciutat, i s'han detectat preus un 20% per sobre dels que marca le llei, l'omissió del preu del contracte anterior o de l'índex de preus de referència, per exemple.


La Llei 11/2020, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, va entrar en vigor fa cinc mesos, però podria quedar sense efecte si el Tribunal Constitucional (TC) es pronuncia a favor del recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Partit Popular (PP).

Al gener, també a instàncies del PP, el TC ja va tombar part dels Decrets 17/2019 i 1/2020 de la Generalitat de Catalunya de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge.

 

Participació