Totes les activitats del Dia Internacional de les Dones a Rubí

La programació durarà pràcticament tot el mes de març, i s'ha adaptat a les circumstàncies de la pandèmia

El 8-M fa història a Vic amb una manifestació massiva
El 8-M fa història a Vic amb una manifestació massiva | Adrià Costa
Redacció
01 de març del 2021
Actualitzat el 09 de març a la 13:05h
El Dia Internacional de les Dones d'aquest 2021 se celebrarà d'una manera diferent, per tal d'adaptar-se a les mesures sanitàries derivades de la situació de pandèmia. Així, les activitats organitzades pels diversos col·lectius de la ciutat arrencaran avui mateix, i es faran en diversos equipaments - també a l'aire lliure - i s'allargaran fins al pròxim dissabte, 13 de març.

Enguany la programació conté diverses xerrades i activitats per reivindicar els drets de les dones i la seva presència en els diversos àmbits, i una manifestació del mateix dia 8 de març.

Primera setmana d'activitats a càrrec de la Xarxa Feminista

La Xarxa Feminista de Rubí s'ha reunit durant diverses setmanes per preparar tota la programació, en la qual hi col·laboraran el CRAC - seu de les primeres activitats de la setmana -, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler, treballadores de l'empresa Continental, la CGT, Arran Rubí, les Aloges i les entitats de lleure de la ciutat - l'esplai Eixam, el Guspira i l'AE Albada.

Les activitats dels diversos col·lectius de La Xarxa arrencaran aquesta tarda a les 16h al CRAC i tindran  un format híbrid; i dissabte s'ha organitzat una jornada sencera al parc de Ca n'Oriol.

Diumenge, 7 de març (11.30h) es farà un taller de pancartes a la plaça Salvador Allende, que servirà per preparar el material de cara a la manifestació del 8 de març, i que sortirà des de la plaça dels FGC. La manifestació serà mixta, tot i que des de l'organització es demana que les "identitats privilegiades" no ocupin la capçalera ni espais protagonistes. També conviden a tothom a venir vestit de negre i seguir les indicacions de les persones identificades amb un mocador lila per fer un espai segur per a tothom, a més de complir amb les mesures de seguretat per la Covid-19.



La Soni-K allarga i descentralitza el No Woman No Fest

El col·lectiu juvenil musical La Soni-K organitza enguany la tercera edició del festival No Woman No Fest, que també tindrà un format adaptat a la pandèmia: en comptes d'un dia, les activitats es repartiran al llarg de la setmana del 9 al 13 de març i es faran en diversos equipaments.

Tot i això, La SoniK ha volgut mantenir la jornada de cloenda del festival al seu equipament ja tradicional, el Celler, amb una jornada completa amb exposicions, un mercat d'art i concerts el dissabte, dia 13, de les 12h a les 22h.

La Indómita sorteja cistelles feministes i reclama el dret a l'avortament lliure i gratuït

L'assemblea feminista La Indómita ha convocat, per aquest dijous, una concentració per reivindicar el dret a l'avortament lliure i gratuït. Es tracta d'una acció descentralitzada que es durà a terme a diversos punts del territori català, i que a Rubí es farà davant del CAP Anton de Borja, a les 19h.

Per altra banda, aquest dissabte farà un sorteig de cistelles feministes per col·laborar en diverses causes antirrepressives.

La lectura del manifest institucional, el dilluns 8 de març a les 12h

El mateix dia 8 de març, a les 12h a la plaça de l'Ajuntament es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, que anirà a càrrec de l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, i altres dones de la ciutat.

L'acte inclourà l'entrega d'un obsegui fet a mà pel projecte de les Dones Cosidores del barri del Pinar, un cordó penjamascaretes.

L'Ajuntament de Rubí ha dissenyat tota una programació al voltant del Dia Internacional de les Dones, que inclou activitats dels diversos serveis municipals, entitats i partits polítics. L'activitat prevista per al 27 i 28 de març, el Fem Graff, no es podrà celebrar.
 
Exposicions i altres activitats permanents

Del 3 al 25 de març, la Sala Neus Català acollirà una exposició de Roxana Rachelle Bradley, que mostra aquarel·les i olis sobre "la natura com a ésser femení", coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Natura.

La biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà, durant el mes de març, una exposició de la Fundació Vicenç Ferrer, amb motiu del 50è aniversari de l'entitat, titulada Viatge a la ciutat de l'infinit.

L'Ajuntament de Rubí ha inclòs en la programació del 8 de març el concurs de relats curts organitzat per Veus de Dona, i al qual s'hi podrà participar fins al 28 de març.

Els col·lectius de Rubí participaran a la marxa de torxes de Vallès Feminista

Pel que fa a la també tradicional marxa de torxes, aquest any s'ha fet una única convocatòria a Montcada, impulsada per col·lectius feministes de Rubí, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat i Ullastrell, a més de la mateixa Montcada i Reixac.