El Museu Etnogràfic Vallhonrat presenta el llibre sobre els seus 60 anys d'història

Els premiats del concurs de dibuixos organitzat pel Museu han rebut els seus obsequis

La presentació del llibre commemoratiu dels 60 anys del Museu Etnogràfic Vallhonrat
La presentació del llibre commemoratiu dels 60 anys del Museu Etnogràfic Vallhonrat | Marta Casas
22 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:59h
Aquest matí s'ha celebrat l'acte de presentació oficial del llibre Història del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí i del món del col·leccionisme, l’art i la cultura a través de la seva gent, que han editat els responsables del museu amb motiu de la celebració del seu 60è aniversari a la ciutat. La presentació, en petit format ateses les restriccions sanitàries, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i els regidors de Cultura i d'Educació, Moisés Rodríguez i Víctor García; i l'artista local Anna Tamayo, a més dels responsables del Museu i de l'edició del llibre, Pere i Anna Vallhonrat, i Núria Julià.

Una de les màximes responsables de l'edició del llibre, Núria Julià, ha explicat que el procés d'elaboració del llibre ha estat de gairebé dos anys i mig, i que ha comptat amb la col·laboració de moltes persones, a les quals ha agraït tot el seu esforç i dedicació. "És una publicació local que aporta nova informació a Rubí, que enalteix el nom de la ciutat i que convida la ciutadania a visitar aquest espai emblemàtic", ha dit Julià.

Pere Vallhonrat, director del Museu, ha explicat els continguts del llibre, que ja va avançar en una entrevista a RubiTV.cat, i ha reiterat la importància de la col·laboració de la ciutadania de Rubí per mantenir el llegat que va iniciar la família Vallhonrat amb els inicis del museu. També ha tingut un agraïment especial per l'Ajuntament de Rubí i la patronal Cecot per l'impuls i suport de la seva candidatura a la Creu de Sant Jordi que van rebre l'any 2019. 

Per la seva banda, l'alcaldessa de Rubí ha lloat la tasca de la família Vallhonrat per la seva valuosa aportació a la ciutat amb les col·leccions que alberguen al Museu, que ens permet "passejar per la història de Rubí", i ha reiterat el seu agraïment a totes les persones que han fet possible el llibre i els 60 anys del museu: "La nostra ciutat és rica en moltes coses, però sobretot per la seva gent". 

L'acte ha acabat amb l'entrega de premis del concurs de dibuixos organitzat pel Museu, que han volgut incloure al llibre una aportació dels seus usuaris més habituals, els nens i nenes de les escoles de Rubí. Els premiats són tres finalistes i tres guanyadores de les escoles Montserrat, Pau Casals i Mossèn Cinto Verdaguer. 
 

Els premiats i els finalistes del concurs de dibuixos del Museu Vallhonrat Foto: Marta Casas


 

Els dibuixos guanyadors i finalistes del concurs de dibuixos del Museu Vallhonrat Foto: Marta Casas