Augmenta la freqüència del «Dimecres Manetes»

La periodicitat serà setmanal i hi haurà una sessió matinal cada primer dimecres de mes

Dimecres Manetes
Dimecres Manetes | Ajuntament de Rubí
Redacció
01 de març de 2021, 16:00
El Servei Educatiu de Residus (SER) de l’Ajuntament de Rubí ha ampliat el nombre de sessions del Dimecres Manetes amb l’objectiu de continuar millorant la línia de treball sobre el foment de la cultura de la reparació de productes inclosa al Pla Local de Residus de Rubí 2019-2025.

Així, a partir del mes de març, aquest servei gratuït passarà a tenir una periodicitat setmanal i, a més, incorporarà sessions matinals.

El Dimecres Manetes és un servei basat en el concepte dels Cafè Repair estesos per tota Europa. El seu objectiu és promoure la cultura de la reparació i del manteniment de petits estris elèctrics i electrònics i, així evitar que aquests objectes esdevinguin residus abans d'hora. 

El servei és gestionat per Solidança, una entitat que promou la inserció sociolaboral de col·lectius en risc d’exclusió social a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’economia circular.

A partir del pròxim 3 de març, els Dimecres Manetes passaran a ser setmanals. L’activitat continuarà desenvolupant-se a l'Ateneu Municipal i, com a novetat, incorporarà sessions matinals (de 10 a 13 h), que coincidiran amb el primer dimecres de cada mes.

La resta de jornades es faran a la tarda: entre els mesos de novembre a març ─horari d’hivern─, funcionaran de 17 a 20 h; mentre que d'abril a octubre ─horari d’estiu─ ho faran de 18 a 21 h. Aquest canvi permetrà ampliar l'oferta i adequar els torns de tarda a l'horari solar. 

Per a participar al Dimecres Manetes, caldrà inscriure’s prèviament i escollir la franja horària en què es vol dur a terme l’activitat a través de la web https://www.rubi.cat/dimecresmanetes.