Salut organitza cribratges massius a la Vila Universitària de la UAB arran del brot detectat

Hi ha 1.400 estudiants avisats per fer-se les proves, que seran entre aquest dijous i divendres

La Vila Universitària, en una imatge d'arxiu.
La Vila Universitària, en una imatge d'arxiu. | ACN
NacióSabadell
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:09h
El Departament de Salut, en coordinació amb el Servei de Salut i Vigilància Epidemiològica i l'Atenció Primària de la regio sanitària Metropolitana Nord, i en col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha organitzat cribratges massius a la Vila Universitària arran del brot detectat

Un total de 1.400 residents en aquesta zona del campus han estat avisats de les proves que s'han programat per aquest dijous i divendres. La finalitat és detectar el nombre real de casos asimptomàtics i tallar "el més aviat possible" les cadenes de transmissió.

Les proves PCR es faran en una sala de l’Edifici Blanc, al costat de l’Hotel. Aquesta dijous serà a la tarda, de 15 a 20 hores i aquest divendres, de 9 a 15 hores.

La voluntat de Salut és arribar aquest més de miler d'universitaris, tot i que ha matisat que el nombre total de testos variarà en funció de la resposta d'assistència. A la vegada, ha puntualitzat "la complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai, així com la posterior neteja i a la coordinació" de tots els professionals.

Aquest dimecres es va conèixer que la UAB investigava 24 contagis a la Vila Universitària i estava a l'espera de saber el resultat de les PCR a una vintena més d'alumnes, residents en aquesta zona de pisos compartits al campus vallesà.