1 de 10
Medi ambient

FGC s'uneix a la lluita contra el canvi climàtic en l'Any Europeu del Ferrocarril

Els trens de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla s'han vinilat per promoure la importància del transport ferroviari

per RubiTV.cat, 4 de març de 2021 a les 10:17 |

Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) circulen vinilats des d'avui 1 de març per promoure l'Any Europeu del Ferrocarril, nomenat per la Unió Europea. Les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla han estat escollides per difondre la importància del transport ferroviari i contribuir així, a la lluita conta el canvi climàtic i la contaminació.


La campanya també serà present dins dels trens i les estacions. Ferrocarrils participa en aquest projecte juntament amb altres companyies ferroviàries europees, en el marc de la Unió Internacional del Transport Públic. El president d'FGC, Ricard Font ha determinat el ferrocarril com "un element fonamental per la competitivitat dels territoris" i ha destacat l'ambició de l'empresa per donar-li un "paper de lideratge".  
 

Un dels trens vinilats a l'estació de Plaça Catalunya. Foto: Cedida


La Unió Europea ha impulsat el projecte en l'intent de posar en relleu el ferrocarril com un mode de transport sostenible, innovador i segur. De la mateixa manera, la iniciativa contribueix a fer un pas més pel Pacte Verd Europeu, que aspira a aconseguir la neutralitat climàtica l'any 2050. 

 

Participació