L'Ajuntament de Rubí presenta una programació que «no deixa cap dona enrere» pel 8-M

L’acte central de la commemoració, la tradicional lectura del manifest unitari, s'ha suspès a causa de la pluja

El cartell del 8-M de l'Ajuntament de Rubí
El cartell del 8-M de l'Ajuntament de Rubí | Esmeralda Ruiz
Redacció
03 de març del 2021
Actualitzat el 09 de març a la 13:04h
L'Ajuntament de Rubí ha elaborat una programació del Dia Internacional de la Dona que s'ha marcat l'objectiu de "no deixar cap dona enrere", tal com han explicat aquest matí l'alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer.

Així, sota el lema Les dones sostenim el món, el Consistori ha volgut remarcar i reconèixer les feines de les dones de tot el món per tal de sostenir la vida, amb especial èmfasi en aquelles tasques de cura de les persones: "de les persones grans, de les malaltes, dels nens i les nenes, de tots i totes", ha assenyalat Martínez.

"Una feina que sovint és a l'àmbit privat i que majoritàriament queda en mans únicament de dones, i moltes vegades de dones migrades i en situació de dificultat econòmica", ha aprofundit, i ha lamentat que "massa sovint, aquestes tasques ni es veuen ni es reconeixen, i en canvi són indispensables per a la vida".
 

El cartell del 8-M de l'Ajuntament de Rubí Foto: Esmeralda Ruiz


El cartell del 8-M d'enguany és de la il·lustradora de Rubí Esmeralda Hernández, i és una figura femenina sostenint diversos elements, des d'un cabdell de llana fins a un telescopi. Amb aquesta imatge es vol transmetre la voluntat municipal de construir "un feminisme per a totes, des de la sororitat i el treball en xarxa amb totes les dones del municipi", i per això la programació inclou propostes de tots els àmbits.

L’acte central de la commemoració, la tradicional lectura del manifest unitari, tindrà lloc dilluns 8 de març a les 12 h a la plaça Pere Aguilera i donarà veu a dones de diferents entitats. A més, aquest any, les dones del taller de costura del Pinar, han fet un cordó per a mascaretes que es repartirà a les dones que s’acostin a la lectura del text.

La regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, ha explicat que “hem treballat per incorporar al programa totes les dones, fent visibles totes les minories des d’una mirada integradora i per denunciar les discriminacions interseccionals que pateixen”. Per això la programació inclou xerrades sobre la situació de les dones a l'Índia, diversitat funcional, esports i un curs sobre mutilació genital femenina, entre d'altres.

De la programació, l'alcaldessa i la regidora d'Igualtat n'han destacat les activitats adreçades a les persones joves de la ciutat, i també la tercera edició del festival No Woman No Fest. A més, el Servei d'Igualtat farà arribar un exemplar del llibre El diari lila de la Carlota, de Gemma Lienas, a tots els centres d'educació secundària de la ciutat.

Ferrer també ha afegit que "ens fa especial il·lusió incloure la projecció del curtmetratge Ama, que s'ha rodat en part a Rubí i ha comptat amb la col·laboració dels Serveis Socials municipals", ha dit.