El president d'una comunitat de veïns de Rubí vol reclamar el pagament de quotes i derrames als pisos de bancs

El fet que no paguin comporta "maldecaps", falta de liquiditat i costos extraordinaris a la comunitat

Núvols a Rubí
Núvols a Rubí | Marta Casas
Redacció
05 de març del 2021
Actualitzat a les 10:36h
Un veí de Rubí, president de la seva comunitat, ha decidit alçar la veu davant del que considera "un abús de poder" per part de les entitats bancàries, que no volen fer-se càrrec del pagament de les quotes o la part corresponent de les derrames dels pisos que tenen en propietat al seu edifici.

Segons ha explicat a RubiTV.cat, a la seva comunitat són 40 veïns, i hi ha quatre pisos que són propietat de bancs; un d'ells, de la Sareb. Quan toca pagar quotes o alguna derrama, el president intenta contactar amb ells perquè paguin, però "no hi ha manera": demanen documentació constantment, posen excuses per intentar estalviar-se el pagament de derrames, es troben problemes amb l'asseguradora perquè no envia la documentació que els requereixen els bancs propietaris de pisos a temps...

"En el cas de la Sareb, ens ha arribat a deure 1.000 euros en quotes, i només paguen un cop se celebra el judici", lamenta, perquè tot plegat comporta uns costos i uns "maldecaps" que la comunitat "no té per què suportar", a més dels problemes de liquiditat que pot comportar el fet que no paguin les quotes que els corresponen.

El president d'aquesta comunitat ha fet una crida a través de les xarxes socials per tal de trobar veïns que es trobin en la mateixa situació que ell i, així, poder crear una plataforma i ajudar-se, fins i tot, si cal, presentar una demanda col·lectiva. "Estem farts d'aquesta situació i hem decidit plantar cara", explica. En cas de voler contactar amb ell, es pot fer trucant al 699 192 198.