Rubí promou la Formació Professional Dual amb una jornada adreçada al teixit empresarial

La sessió comptarà amb testimonis directes dels avantatges d'aquesta modalitat de formació

La sessió comptarà amb testimonis directes dels avantatges d'aquesta modalitat de formació
La sessió comptarà amb testimonis directes dels avantatges d'aquesta modalitat de formació | Educació/Generalitat de Catalunya
Redacció
05 de març del 2021
Actualitzat a les 17:05h
El pròxim dimecres, 10 de març (9.30h), el Consell de la Formació Professional de Rubí ha organitzat un seminari web per explicar els beneficis de la modalitat d'FP a l'empresariat. La jornada s'ha treballat amb la col·laboració de l'Aliança per l'FP Dual, i comptarà amb la participació de diversos testimonis. Per assistir a jornada cal fer una inscripció prèvia en aquest enllaç.

La proposta comptarà amb la presència de Guillem Salvans Subirats, gerent sènior de projectes de la Fundación Bertelsmann que oferirà la xerrada FP dual: incorpora talent a la teva empresa!. Després, Amelia Sánchez Alciturri, directora gerent de l’empresa High-Tech Ingredients Solutions SL, i Adrià Roldán Polo, tècnic de Recursos Humans de l’empresa Top Cable, compartiran amb les persones assistents l’experiència de les seves respectives empreses a l’hora de contractar joves a través de l’FP Dual. La sessió es tancarà amb un torn obert de preguntes.

Aquestes persones explicaran com la Formació Professional dona resposta directa a les empreses que busquen talent adaptat a les seves necessitats, ja que la relació entre els centres de formació i els de treball "cada cop és més indispensable per millorar l'ocupabilitat de les persones joves", diu el regidor d'Ocupabilitat i Educació, Víctor García. A més, en el context d'emergència sanitària, el Consistori ha trobat important "dedicar una jornada a promoure una modalitat de formació que dona feina als joves i aporta talent a les empreses", afegeix.

La Formació Professional Dual és una modalitat de formació professional en la qual els alumnes passen més d'un terç de la formació com a aprenents en una empresa, esdevenint així un motor d'ocupabilitat, afavorint el treball conjunt entre empreses i centres de formació i connectant la demanda de personal amb les persones que busquen feina.