Vols fer voluntariat? Un nou espai al web municipal recull les demandes de les entitats

És una de les funcions del Punt de Suport al Voluntariat, que es va posar en marxa el passat mes d'octubre

Una voluntària de la Creu Roja de Sant Cugat durant la tasca d'acompanyament a la gent gran.
Una voluntària de la Creu Roja de Sant Cugat durant la tasca d'acompanyament a la gent gran. | Roger Navarro
Redacció
12 de març del 2021
Actualitzat a les 10:17h
La web municipal ha incorporat una nova secció on es faran públiques les ofertes de voluntariat de les entitats de la ciutat. Aquesta és una de les funcions del Punt de Suport al Voluntariat, que es va posar en marxa el passat mes d'octubre amb l'objectiu de consolidar i atendre les xarxes veïnals de suport i els grups i plataformes informals de voluntariat, així com les entitats socials.

Així, les entitats solidàries i de cooperació poden fer arribar les seves crides de voluntariat al personal del Punt de Suport, i es publicaran a la pàgina web municipal amb totes les dades: la demanda concreta, les tasques que caldria desenvolupar, la disponibilitat requerida i les vies per contractar amb l'organització.

El Punt de Suport al Voluntariat es troba a l’Ateneu Municipal, la seu de referència de les entitats de Rubí, i ofereix atenció presencial amb cita prèvia: els dimarts de 10 a 12 h i els dimecres de 17 a 19 h. També s’hi pot contactar a través del correu [email protected] i el telèfon mòbil 669 621 848.

Fins ara, el Servei Local de Català, l’AVV de Les Torres Rubí 2000, l’associació de Gent Gran de Rubí i el seu entorn, Som Fundació, Horitzó, Rubí Acull, L’Extra i Frater Nadal ja han publicat les seves demandes de voluntariat a la web municipal. 

"La nostra voluntat és que les persones que treballen pels altres tinguin accés als recursos de l'administració, perquè entenem que millorar el seu dia a dia millora també el benestar de tots els veïns i veïnes", ha dit la regidora del Servei d'Acció Comunitària, Mª Carmen Cebrián. 

El regidor del Servei de Ciutadania, Pau Navarro, ha animat totes les entitats a fer servir la nova funcionalitat de la web municipal, i ha afirmat que amb aquesta eina "fem un pas més en el nostre compromís de facilitar la feina del voluntariat que creiem que és la millor manera de realçar-lo".

El Punt de Suport al Voluntariat de Rubí s'ha sumat a la Xarxa de Punts de voluntariat local de Catalunya, que va néixer el 2014 amb la coordinació de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat de Catalunya per donar resposta als ens locals perquè disposessin d'un espai compartit de treball i coneixement.