Arriba la primera edició de la «COLOR Week» de Rubí

Més de 40 propostes de diferents àmbits: cultura i el coneixement, relacions comunitàries, competitivitat empresarial, i intervenció en l'espai urbà

Una de les intervencions de l'edRa als carrers de Rubí
Una de les intervencions de l'edRa als carrers de Rubí | Marta Casas
Redacció
17 de març del 2021
Actualitzat el 18 de març a les 18:26h
Aquest diumenge, 21 de març, arrencarà a Rubí la primera edició de la COLOR Week, que inclourà més de 40 activitats de tota mena amb l'objectiu de celebrar la diversitat de "colors" que identifiquen la ciutat i amb la voluntat de fer-ne partícep els infants, els adults i la gent gran.

Es tracta d'una proposta emmarcada en la iniciativa COLOR, que es va iniciar a mitjan 2020 i que s'ha nodrit de diverses accions que s'han dut a terme malgrat les dificultats de la pandèmia: actuacions a l'espai urbà encarades a embellir-lo però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d'aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i l'inici de projectes molt engrescadors al voltant de l'expressió artística del color. Algunes d'aquestes accions han estat molt visibles i altres s'han treballat de manera més interna, establint ponts de col·laboració entre diferents serveis municipals.

La primera edició de la COLOR Week vol ser una nova aportació dins d'aquest treball compartit per esdevenir un espai de trobada on visualitzar les diferents realitats de la ciutat de Rubí i reivindicar-los.

La cita aprofita la coincidència amb el Dia Internacional del Color i el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, que es commemoren el 21 de març, però també comparteix espai amb el Mes de les Dones i el Dia Mundial del Teatre (27 de març), jornades que es relacionen amb valors com la pluralitat, la convivència dins de la diversitat i la creativitat.
 
Les més de 40 propostes programades toquen diferents àmbits: la cultura i el coneixement, les relacions comunitàries, la competitivitat empresarial, i la intervenció en l'espai urbà, i es desenvolupen a diversos espais de la ciutat, amb especial protagonisme pel Celler.

Les activitats arrencaran aquest diumenge a El Celler amb una jornada per a tots els públics que inclourà l’obertura institucional de la COLOR Week, un concert de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, tallers familiars i una visita guiada a l’edifici.

Al llarg de la setmana hi haurà xerrades, taules rodones, un cinefòrum, concerts - en format envelaRts -, cinema a la fresca, visites guiades a la ruta de l'street art de Rubí, píndoles escèniques, l'activitat Trencant Murs, organitzada per la Xarxa Antirumors; una pintada col·lectiva al Pinar...

Consulta aquí el programa sencer de la COLOR Week (també hi ha les indicacions per inscriure's a les activitats).

Una de les facetes més visibles de la COLOR Week seran les intervencions a l'espai urbà, començant per Les aventures de Pinotxo, de l'artista rubinenc Urih, a la plaça de la Constitució, i que segueix la línia del mural de la Caputxeta.

Durant la setmana s'han programat diverses intervencions de l'escola d'art i disseny edRa, com el camí de COLOR, que es durà a terme al perímetre de l'Escardívol amb l'objectiu de millorar-ne l'estètica, la proposta Animal Art, a la plaça de la Nova Estació, que es construirà a partir dels dibuixos de l'alumnat de primària de tres escoles de Rubí.
 

Urih ja treballa en el mural gegant sobre Pinotxo Foto: Marta Casas