obres

S'adeqüen les escales d'Els Nius i es renova el parc infantil de la urbanització, a l'espera de la licitació de les obres d'arranjament

L'empresa adjudicatària ja havia iniciat els treballs, però va desistir del contracte

per RubiTV.cat, 18 de març de 2021 a les 15:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Rubí va iniciar dijous passat els treballs de millora de dos trams d’escales del Sector H (Els Nius), una actuació inclosa en el projecte d'arranjament de les zones verdes d'aquest sector i que va quedar aturada perquè l'empresa que l'executava va desistir del contracte, com va passar amb tres obres més a la ciutat - la xemeneia de l'Escardívol, el Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol i el projecte per a la millora de l’accessibilitat, reforma interior i cobertes de l’edifici administratiu del cementiri municipal.El Consistori ha optat per realitzar l'actuació mentre les obres no es tornen a licitar, amb l'objectiu de garantir el pas dels veïns, formigonant l'estructura de les escales, on l'empresa adjudicatària - Tempo Facility Services SLU - ja havia retirat les travesses de fusta als dos trams d'escala. L’empresa Reformas y Obra Civil Habitat Construc SL, juntament amb Kiema Metal - i no només la primera, com s'havia anunciat al principi - han estat les encarregades de realitzar aquests treballs, amb un pressupost de 40.362,58 euros i 10.191,05 euros respectivament.

L’Ajuntament està preparant la licitació del nou projecte d’arranjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius), que ha de reordenar, adequar i reparar diferents àmbits d’enjardinat i accessos per a vianants que travessen i rodegen aquesta urbanització. La proposta s'ha hagut de reformular, ja que una part dels treballs ja s'havien executat.


A més d'aquestes obres, també s'ha millorat el parc infantil d'Els Nius: s'han substituït els jocs existents per altres elements de joc nous, s’ha col·locat un sòl esmorteïdor a la zona de joc, s’han retirat les travesses, s’ha delimitat la zona amb noves travesses homologades i s’han reparat i pintat els bancs existents. El terra de la resta de la plaça és de sauló.

El parc infantil compta amb dues zones de joc diferenciades: en una d’elles s’hi ha instal·lat un gronxador, un tobogan, una molla i un balancí de dues places, mentre que a l’altra s’hi ha col·locat un joc giratori.

El pressupost global d’aquesta actuació ha estat de 39.700 euros. Les tasques de moviments de terres, retirada i col·locació de travesses, instal·lació de jocs i dels materials esmorteïdors han anat a càrrec de l'empresa Urbe (30.000 euros); els jocs infantils han tingut un cost de 8.900 euros; i la Brigada municipal d'obres ha dut a terme feines complementàries per valor de 800 euros.

 

Participació