1 de 10
fem vallès

FEM Vallès proposa un model de districtes metropolitans

En una carta adreçada als alcaldes del Barcelonès Nord, reclamen un districte propi, amb competències i govern autònoms

per RubiTV.cat, 18 de març de 2021 a les 17:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’associació FEM Vallès ha enviat una carta oberta a les tres alcaldies del Barcelonès Nord - Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià - per proposar un model de districtes a la Regió de Barcelona, que seguiria l'exemple d'altres metròpolis com París, Londres o el Ruhr.

Les alcaldies d'aquestes poblacions van expressar, a principis d'aquest mes, una crítica a la "inoperància" del Consorci del Besòs presidit per la tinent d'alcaldessa a Barcelona, Janet Sanz, després d'una primera queixa al mes de novembre. Ara, els tres ajuntaments busquen "noves fórmules al marge de l'estratègia actual", explica la plataforma FEM Vallès.


Els vallesans abanderen la proposta dels districtes metropolitans des de fa anys, i la reclamació és un districte propi, amb competències i govern autònoms, canviant el model de corones successives actual i així "emmirallar la Regió Metropolitana de Barcelona" amb els models metropolitans europeus, ja que "trencaria amb la jerarquia actual i es basaria en el diàleg entre districtes metropolitans". 

En la carta, l'associació afirma que l'AMB actua en sentit contrari a les necessitats de les àrees "amb densitat i identitat pròpies", i des de l'ens "es bloqueja" l'admissió de les identitats dels districtes i la possibilitat d'acceptar noves escales supramunicipals a causa del model uniformitzador". 

 

Participació