La plaça Neus Català serà un dels punts de les visites guiades per les «Stolpersteine»

L'acte de rebateig de la plaça s'ha ajornat, i la intenció és fer-lo coincidir amb el Dia Nacional en Record de les Víctimes dels Camps de Concentració Nazis si la situació sanitària ho permet

La plaça Nova, futura plaça de Neus Català i Pallejà
La plaça Nova, futura plaça de Neus Català i Pallejà | Marta Casas
Redacció
19 de març del 2021
Les visites guiades per les Stolpersteine de Rubí, que es van instal·lar el passat mes de setembre, inclouran una parada a la plaça Nova de Les Torres, que aviat passarà a dir-se plaça de Neus Català i Pallejà, en record a la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück i que va viure en aquesta plaça durant més de dues dècades.

El tràmit per rebatejar aquest espai es va iniciar al juliol de 2019 i culminarà el pròxim 25 de març, quan s'aprovarà definitivament al ple municipal.

L'estat de la tramitació del canvi de nom de la plaça s'ha donat a conèixer aquesta setmana als integrants de la Taula de la Memòria Històrica, on també s'ha avançat que la inauguració del nou nom, prevista per al mes d'abril, s'haurà d'ajornar a causa de les restriccions per contenir la Covid-19.

La intenció és que la família de Català hi pugui ser present, "però a hores d'ara no tenim clar que a l'abril puguin venir a la ciutat", explica el regidor Pau Navarro, que creu que una bona oportunitat per fer-ho coincidir seria al maig, quan es commemorarà el Dia Nacional en Record de les Víctimes dels Camps de Concentració Nazis.

Les visites guiades obertes a la ciutadania es duran a terme cada primer diumenge de mes, amb  inscripció prèvia, quan el Procicat ho permeti.

A més, el Consistori té la voluntat d'incorporar les onze llambordes de l'artista Gunter Demnig al Catàleg de patrimoni de la ciutat i que siguin considerades escultures; una proposta conjunta de diversos ajuntaments i que s'adreçarà a la Comissió de Patrimoni de Barcelona. "Són part de la història de la ciutat, que cal preservar", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez.