El voluntariat ambiental a la Font de Sant Muç acaba amb una gran plantada d'arbres i arbustos

Les entitats, "molt satisfetes" per la feina feta i l'alta participació de la ciutadania a les cinc jornades

Última jornada de voluntariat ambiental a Sant Muç
Última jornada de voluntariat ambiental a Sant Muç | RdA/CER/CRAC
Redacció
22 de març del 2021
Actualitzat a les 11:01h
La campanya de voluntariat ambiental de Rubí d'Arrel, el Centre Excursionista de Rubí i el CRAC ha acabat aquest diumenge, 21 de març, amb una gran plantada d'arbres i arbustos a l'entorn de la font de Sant Muç, després de cinc jornades de desbrossament i neteja de l'espai - retirada de deixalles i eliminar esbarzers i plantes invasores.

L'activitat principal d'aquest diumenge ha estat la plantació de 30 arbres - àlbers, lledoners, verns, alzines, roures i saücs - i més de 150 plantes arbustives o aromàtiques: ginesta, romaní, estepa blanca, estepa borrera, bruc d'hivern, cirerer arboç, marfull, llentiscle, matabou, sanguinyol, espígol, lligabosc i carolines. Totes aquestes espècies són pròpies del clima mediterrani i s'adeqüen a l'espai, i a més afavoreixen la presència d'abelles.

La plantació s'ha finançat amb el romanent de La Nocturna, una activitat en la qual les tres entitats estan implicades. Aquests diners també permetran col·locar nou mobiliari a la zona, que s'instal·larà en les pròximes setmanes.
 
 

Grans i petits van gaudir de l'activitat a Sant Muç aquest diumenge Foto: RdA/CER/CRAC

Les entitats estan "molt satisfetes" de la feina feta i sobretot, de la gran participació que hi ha hagut en les cinc jornades i la col·laboració d'altres entitats i comerços: per una banda, Ecobodum, que es va encarregar de llaurar els terrenys per facilitar la plantació de diumenge; Montverd, que ha col·laborat amb la planta que es va regalar als voluntaris i el Condis Life del Mercat, que per aquest diumenge va oferir un pica-pica saludable - maduixes, fruits secs i sucs de fruita ecològics.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Rubí s'ha encarregat de netejar cada setmana les deixalles que aplegaven els voluntaris; i la masoveria de Sant Muç, a més de donar permís per fer l'actuació, ha facilitat l'emmagatzematge de material.
 

En total es van plantar una trentena d'arbres i 150 plantes arbustives Foto: RdA/CER/CRAC


Ara, les entitats demanen a la ciutadania que vagi a passejar per Sant Muç i tingui cura de l'espai. A més, sempre que sigui possible, cal regar els arbres i arbustos, especialment quan faci dies que no plou. Les entitats se n'encarregaran periòdicament, però també ho pot fer la gent que vagi a gaudir del nou espai.