El Mercat Municipal estrena un nou Punt Verd per fomentar el reciclatge

Hi ha deu contenidors per dipositar oli vegetal, càpsules de plàstic i alumini, aerosols, cartutxos de tinta, piles, cables i ferralla; a més d'un espai per a l'intercanvi d'objectes

S'hi podrà reciclar oli vegetal, càpsules de plàstic i alumini, aerosols, cartutxos de tinta, piles, cables i ferralla
S'hi podrà reciclar oli vegetal, càpsules de plàstic i alumini, aerosols, cartutxos de tinta, piles, cables i ferralla | Marta Casas
25 de març del 2021
Actualitzat a la 13:13h
El Mercat Municipal ha presentat un nou Punt Verd per fomentar i facilitar el reciclatge a la ciutat. Es tracta d'una instal·lació de deu contenidors de diversos materials, inclòs un punt on dipositar objectes per intercanviar. Així, des d'avui mateix es poden portar a aquesta nova instal·lació materials com oli vegetal, càpsules de plàstic i alumini, aerosols, cartutxos de tinta, piles, cables i ferralla. 

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat el compromís del govern municipal "per la cura del medi ambient i contra el canvi climàtic" amb la instal·lació d'aquest nou Punt Verd, i ha recordat que "només tenim un planeta, i cal fer un esforç col·lectiu per preservar-lo" amb accions quotidianes com aquesta. 

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Andrés Medrano, ha detallat que "de cada quatre tones que es dipositen al contenidor gris, tres no hi haurien d'anar", amb la qual cosa amb aquest nou Punt Verd volen contribuir a la conscienciació de les persones, instal·lant-lo "en un lloc per on passen centenars de persones cada dia". 
 

Andrés Medrano, Ana María Martínez i Moisés Rodríguez presenten el nou Punt Verd del Mercat Municipal Foto: Marta Casas


A més, els horaris del Mercat Municipal són més flexibles que els dels punts de recollida de la deixalleria mòbil, i per això s'ha optat per substituir la minideixalleria del Mercat per aquest nou punt de recollida, amb la qual cosa les persones que van a comprar a l'equipament podran aprofitar el viatge per dipositar-hi els seus residus. L'acció, a més, anirà acompanyada del repartiment d'unes 1.500 bosses per facilitar el trasllat d'aquests residus, que un cop estiguin disponibles es distribuiran a les parades del Mercat i també als punts de la deixalleria mòbil. 

Per ara, no es preveu instal·lar un Punt Verd similar al del Mercat Municipal, i és que aquesta acció forma part de tot el procés de desenvolupament i rehabilitació de l'equipament que es va iniciar a mitjan 2019, i que es continuarà amb l'obertura de l'escola d'hostaleria a la planta superior, com ha explicat Moisés Rodríguez.