La comunitat cristiana inicia aquest diumenge la celebració de la Setmana Santa

Els oficis i cultes s'han adaptat a les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19

L'església de Sant Pere de Rubí
L'església de Sant Pere de Rubí | Marta Casas
Redacció
26 de març del 2021
Actualitzat el 28 de març a les 10:01h
Les esglésies catòlica i protestant de Rubí començaran aquest diumenge els actes de celebració de la Setmana Santa, enguany encara afectats per les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19.

De fet, els primers actes es faran aquest dissabte, vigília del Diumenge de Rams: a les 19 hores es farà la benedicció i una missa a Santa Maria (al barri de Les Torres); a les 19.30 hores a Sant Pere (plaça del Doctor Guardiet) i a les 20 hores a Sant Pau (al barri del 25 de setembre). 

Durant aquests dies, les parròquies de Rubí també acullen les confessions: aquesta tarda a les 18 hores a Sant Josep (Ca n'Oriol), dissabte a les 11.30 hores a Santa Maria i diumenge a les 19 hores a Sant Pau. 

Pel que fa al Diumenge de Rams, les diverses esglésies catòliques de Rubí faran la benedicció i misses a les 10 (Sant Pere), a les 11 (Sant Pau), les 12 (Sant Pere), les 13 (Santa Maria i Sant Josep) i les 19 hores (Santa Maria). També a les 19 hores, Sant Pere celebrarà l'adoració eucarística i les vespres cantades. 
 

L'Església Protestant de Rubí Foto: Marta Casas


L'església protestant de Rubí, que està tancada perquè la limitació de l'aforament dificulta molt la reunió al temple, i perquè aviat s'hi faran unes obres, celebrarà també un culte virtual que es podrà seguir a través del seu canal de Youtube.

Pel que fa a la setmana vinent, Dijous Sant hi haurà diverses celebracions eucarístiques a les esglésies catòliques - les misses de la Cena del Senyor a Sant Pere (18 hores), Santa Maria (19 hores) i Sant Pau i Sant Pere (20 hores), a més d'un nou culte a l'església protestant que també es podrà seguir en línia a les 19 hores. A Santa Maria, a les 20 hores començarà l'Hora Santa i tot seguit, l'adoració durant la nit i el matí de Divendres Sant. L'Hora Santa també es farà a Sant Pau a les 21 hores.

Ja a les 22.30 h començarà l'Hora Santa a la parròquia de Sant Pere, que es podrà seguir en línia a través del Facebook de mossèn Joaquim Messegué

Divendres Sant, les esglésies catòliques oferiran nous oficis: a les 10 hores a Sant Pere i Sant Pau (l'ofici de Tenebres - Matines i Laudes - i les Laudes, respectivament); i el Via Crucis a Sant Pau a les 10.30 hores. A les 11 hores hi haurà un nou culte en línia al temple protestant de Rubí.

El passatge del Via Crucis també es farà a les 15.30 hores a l'església de Sant Josep Obrer, a les 19 hores a Santa Maria i a les 19.30 a Sant Pere. A partir de les 16 hores, l'ofici de la Passió del Senyor: a les 16 hores a Santa Maria, a les 16.30 a Sant Pere i a les 17 a Sant Pau.

Pel que fa al Dissabte Sant, la parròquia de Sant Pere acollirà a les 10 hores l'ofici de Tenebres i la recepció dels Sants Olis, i a partir de les 19 hores es farà la Solemne Vetlla Pasqual: a les 19 a Santa Maria, a les 19.30 a Sant Pere i a les 20 a Sant Pau.

El Diumenge de Resurrecció, les misses se celebraran en l'horari habitual de diumenge a cadascuna de les parròquies. Al temple protestant, es farà el culte del diumenge en línia, a les 11 hores.