L'Ajuntament de Rubí es tornarà a vestir de blau per celebrar el Dia Mundial de l'Autisme

Les associacions de famílies amb autistes van haver de fer una tasca de conscienciació durant el primer confinament, tot just fa un any

L'Ajuntament de Rubí es tornarà a vestir de blau aquest 2 d'abril
L'Ajuntament de Rubí es tornarà a vestir de blau aquest 2 d'abril | Localpres
Redacció
30 de març del 2021
Actualitzat a les 14:52h
El pròxim 2 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Autisme, i l'Ajuntament de Rubí tornarà a commemorar-lo tenyint la seva façana de color blau, com fa des del 2016. Així ho ha aunciat la principal associació de famílies amb infants amb autisme, RubíTEA, a través del seu compte de Twitter. 
 
Fa anys que aquesta associació organitza un seguit d'activitats, en el marc de la Festa de l'Autisme, per conscienciar la ciutadania sobre aquesta malaltia i les capacitats de les persones que la pateixen.

L'any passat, però, la pandèmia va obligar a suspendre aquesta celebració, i en canvi les famílies de nens i nenes amb TEA van haver de tornar a fer una tasca de conscienciació cap a la ciutadania per alguns incidents patits quan sortien a passejar, durant el confinament més estricte, amb els seus fills o filles amb autisme.

Activitats virtuals i presencials per commemorar la jornada d'enguany

L'associació RubíTEA tornarà a celebrar la jornada del Dia Mundial de conscienciació sobre l'Autisme en format híbrid, amb la publicació del manifest Puc aprendre, puc treballar, el mateix dia 2 d'abril, i un seguit d'activitats presencials a la biblioteca Mestre Martí Tauler el dimarts, 6 d'abril (18 hores).

En aquest acte es farà lectura del manifest en el marc de la campanya Puc aprendre, puc treballar, es presentarà la guia de lectura sobre l'autisme de l'any 2021 i també el llibre Hackea tu presente, amb signatura per part de l'autor, Enrique Arranz Baldomá. Els beneficis es destinaran a l'associació RubíTEA.