Serveis

Les oficines del SOC oferiran atenció i orientació laboral específica a persones trans

El servei, impulsat per Treball, vol ajudar a combatre la discriminació que pateix el col·lectiu

Imatge d'Àlex Fernández, una persona trans de Tarragona, a una oficina del SOC | ACN
per Redacció, 30 de març de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vuit oficines de treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) oferiran un nou servei d'acompanyament, orientació i inserció laboral específic per a persones trans. El dispositiu, dissenyant pel SOC i la direcció general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, vol combatre la discriminació laboral que també pateix el col·lectiu.

El pla se centrarà en capacitar les persones trans per tal d'inserir-les al món laboral, però també en "fer conscients les empreses que incorporar-les a les seves plantilles és una font de riquesa i de diversitat", ha apuntat la directora general d'Igualtat, Mireia Mata.


La presentació s'ha fet a Tarragona coincidint amb la commemoració dimecres del Dia de la Visibilitat Trans.

El nou servei comptarà a les oficines de Tarragona centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat d'una persona professional de referència que oferirà atenció a les persones trans.


Aquests professionals han rebut formació per conèixer les necessitats específiques en matèria d'ocupació d'aquest col·lectiu i facilitar-los eines, recursos i una atenció i acompanyament personalitzat. L’objectiu és garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l'ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació.

 

Participació