Castellbisbal va arribar al 60,1% de recollida selectiva l'any 2019

Encara queden alguns punts de millora, especialment pel que fa a la brossa orgànica

Una campanya de foment de la recollida selectiva a Castellbisbal
Una campanya de foment de la recollida selectiva a Castellbisbal | Aleix Mateu/Ajuntament de Castellbisbal
Redacció
01 d'abril del 2021
Castellbisbal va arribar a un 60,1% de recollida selectiva l'any 2019, una xifra molt superior a la mitjana dels municipis de l'àrea metropolitana, que és del 36,7%; i també de l'objectiu marcat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per aconseguir una recollida selectiva del 55% l'any 2025.

L’informe que l’AMB ha fet públic aquest 2021 també exposa que Castellbisbal es va situar per sobre de la mitjana metropolitana en la recollida de brossa orgànica, en concret es van recollir 60’8 quilos de residus orgànics per habitant/any, 13 quilos més que al conjunt metropolità.
 
Pel que fa al paper, el vidre i els envasos, a Castellbisbal se’n van recollir 94,2 quilos per habitant, gairebé 27 quilos més que en la mitjana de l’àrea metropolitana. En aquest punt, cal destacar que tot i que Castellbisbal no disposa de contenidors grocs per a la recollida dels envasos i que els dipositem al contenidor de la brossa inorgànica, a les plantes de triatge on es porten aquests residus inorgànics sí que s’hi fa aquesta selecció. De fet, segons l’AMB, aquest sistema ha permès recuperar pràcticament tots els envasos lleugers generats al poble: el 92 %.

El servei de residus a Castellbisbal va costar 993.112 euros l'any 2019, i tot i que l'Ajuntament va obtenir 156.137 euros en ingressos per diversos residus valoritzables, va ser clarament deficitari (836.975 euros de dèficit). Aquest dèficit va ser assumit pel pressupost municipal, ja que l'Ajuntament no cobra cap taxa municipal per la recollida de residus, tant domèstics com comercials.

L'estudi de l'AMB també mostra alguns dels punts de millora, Per exemple, a Castellbisbal només es recull selectivament un 47% de brossa orgànica, i un 13,6% de la que es recull són residus impropis, és a dir que haurien d'anar a altres contenidors. Per tal de millorar aquesta situació, l'Ajuntament impulsarà campanyes per fomentar la recollida selectiva de la brossa orgànica i també per evitar la generació de residus innecessaris, entre d'altres.