formació professional

Rubí estrena un cercador de l'oferta de Formació Professional a la ciutat

La nova eina s'ha presentat aquest matí en el marc de la mostra virtual "Tria FP"

per RubiTV.cat, 13 d'abril de 2021 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Rubí ha estrenat aquest dimarts, coincidint amb la setena edició de la mostra Tria FP, un cercador en línia de tota l'oferta de Formació Professional de la ciutat. La mostra virtual s'ha inaugurat aquest matí amb la benvinguda del regidor d'Educació i Ocupabilitat de l'Ajuntament de Rubí, Víctor García Correas, i el president de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Alfrego Vega.La nova eina s'ha incorporat al web municipal, i vol facilitar l'accés a tota la informació de la Formació Professional Integrada a la ciutat, a través de cerques a través de paraules clau, famílies professionals o centres educatius.

Pel que fa a la mostra Tria FP, el regidor Víctor García ha assenyalat que cada any hi pensen com "un pont que ha de connectar els centres educatius amb les persones joves que estan decidint el seu futur", i en general per a totes les persones que volen "formar-se per millorar la seva vida professional". El paper de l'administració, segons García "és precisament donar suport als nostres veïns i veïnes i facilitar-los en tot allò que puguem el camí de la capacitació professional" i així millorar la seva qualitat de vida.


A més, el regidor també ha recordat el caràcter industrial de la ciutat, i ha animat a fomentar la formació professional entre les noies: "No ens podem permetre perdre el 50% de la força intel·lectual i de treball de la societat".

Per la seva banda, Alfredo Vega ha felicitat Rubí per la iniciativa de la mostra en línia, i ha lloat la capacitat d'adaptació dels serveis municipals i els centres educatius. Vega considera que l'ecosistema municipal és "fonamental per crear condicions i recursos que puguin garantir la igualtat d'oportunitats per a tothom" i, particularment, entre els joves que tenen risc d'abandonament escolar prematur. "Una ciutat educativa orienta i acompanya les persones en la definició dels seus itineraris educatius", ha conclòs.

 

Participació