Alumnes de La Serreta es formaran en matèria d'asil i refugi aquest mes d'abril

Els tallers s’emmarquen en el conveni amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR)

L'institut La Serreta de Rubí
L'institut La Serreta de Rubí | Marta Casas
Redacció
13 d'abril del 2021
Els alumnes de 4t d'ESO i del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Investigació Social de l'institut La Serreta es formaran en matèria d'asil i refugi a través de vuit tallers, emmarcats en el conveni entre l'Ajuntament de Rubí i la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR).

Les accions recollides en aquest conveni preveuen tallers de sensibilització dirigits a joves de l'institut La Serreta, en concret, 6 per a alumnes de 4t d'ESO (el 14, 15 i 16 d'abril) i 2 amb els alumnes del CFGS (avui, 13 d'abril i el pròxim dia 20). Els tallers són un complement en el procés d'aprenentatge de l'alumnat de 4t d'ESO en el marc del Projecte d'Aprenentatge i Servei del centre.

Les escoles de Rubí, a més, tenen a la seva disposició les activitats d'Educació en Drets humans i per la Pau que s'ofereixen des de la Guia d'activitats i serveis educatius, que té l'objectiu de facilitar recursos pedagògics per promoure i defensar els drets humans i la cultura de la pau en una dimensió local i global. Durant el curs actual, les escoles han demanar 238 activitats relacionades amb aquesta matèria, de les quals 134 ja s'han fet.

L’oferta d’activitats va dirigida a tots els cicles, tant educació infantil, primària, secundària i secundaria post-obligatòria i inclou temes com la ciutadania i drets humans, la interculturalitat, la perspectiva de gènere, la cultura de pau, les refugiades i la població migrant i la sostenibilitat econòmica i social.

El regidor de Ciutadania, Pau Navarro, ha destacat la importància de "tenir noves generacions informades i amb opinió crítica, que coneguin les diferents realitats d'un món que és tan gran i tan petit alhora i que, de vegades, forma part de la vida de companys i companyes". Les xerrades, doncs, ajuden a crear "coneixement i sensibilització", i fomentar "relacions més col·laboratives, amb la base dels Drets Humans".