La plataforma Reconvertim el camp de golf ja ha concretat una proposta de parc

L'entitat lamenta que els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat no hagi convocat la reunió promesa a principis de març

Manifestació contra el camp de golf de Can Sant Joan, el desembre de 2020
Manifestació contra el camp de golf de Can Sant Joan, el desembre de 2020 | Marta Casas
Redacció
13 d'abril del 2021
La plataforma Reconvertim el camp de golf, que agrupa entitats de Rubí i Sant Cugat, segueix esperant la convocatòria d'una reunió per part dels dos ajuntaments, tal com han explicat aquesta tarda als mitjans locals.

L'entitat recorda que ambdós consistoris es van comprometre a celebrar aquesta reunió a principis de març, però ara considera que "no pot esperar més" i per això ha elaborat un avanç de proposta de parc interurbà.

Segons la proposta de la plataforma, es destinaria un 60% de les 84 hectàrees actuals a usos forestals, un 20% a usos agrícoles, un 6% a horta social i un altre 5%, a usos culturals i educatius. El 10% restant són els que ocupen actualment la zona del Torrent dels Alous (4%) i el cementiri (6%).

La proposta de Reconvertim el camp de golf es basa en deu principis que aborden qüestions cabdals: la protecció i promoció de la salut de la ciutadania, l'ús obert i no restrictiu dels espais de titularitat pública, la igualtat de gènere, l'acció climàtica i la restauració de la biodiversitat, la incorporació d'activitat agrària i social, la custòdia ambiental i la connectivitat ecològica, l'interès públic de l'ús dels pressupostos i la responsabilitat de l'administració envers la ciutadania.

A més, afecta directament la Via Verda Collserola-Sant Llorenç, situada al llarg de vuit municipis del Vallès Occidental, i també a la connexió amb el Torrent i la Bassa dels Alous, que permetrà crear espai natural de grans dimensions.

La plataforma lamenta que els governs de Rubí i Sant Cugat no hagin convocat la reunió per "avançar-se a les intencions de l'Incasòl, que són recuperar la pràctica del golf a Can Sant Joan", malgrat la insistència de la plataforma. "Tampoc responen als correus que la plataforma ha fet arribar als regidors dels respectius ajuntaments", denuncien.

Amb tot, l'entitat insisteix que cal que els ajuntaments siguin "proactius" i que convoquin "d'una vegada" la reunió que van prometre, ja que creuen que s'ha donat "prou marge" i que les administracions locals "no poden restar passives i expectants a veure què fa l'Incasòl en aquesta zona".

En els pròxims dies, la Plataforma farà una presentació pública i detallada de la proposta de parc interurbà que ja projectat a l'antic camp de golf de Can Sant Joan.