segona república

Rubí commemora el 90è aniversari de la Segona República

Una vintena de persones van assistir a la xerrada d'Eduard Puigventós i Raül Aguilar al CRAC

per Marta Casas , 15 d'abril de 2021 a les 09:03 |
L'ofrena floral per la commemoració de la Segona República | Marta Casas
Rubí ha commemorat, aquest 14 d'abril, el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República amb una ofrena floral a la plaça de la República de Rubí. És la primera vegada que se celebra aquesta efemèride amb un acte institucional, que fins ara convocaven entitats locals.

"Ho fem per moltes raons: per fer justícia a la nostra història i retre homenatge als valors que van sorgir en aquell moment i que, per exemple, van posar les bases del que avui son les escoles", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez. Per la seva banda, Pau Navarro, regidor de Memòria Històrica, ha volgut destacar la tasca de les entitats memorialistes de Rubí, "que n'hi ha i amb molt bagatge a continuar amb la seva feina. Aquí tenen el seu Ajuntament i no només avui", ha dit.


A l'acte hi han participat Òmnium, l'Aula d'Extensió Universitària, l'AUP, En Comú Podem, ERC i el PSC.
 

L'escultura de commemoració de la Segona República, amb flors Foto: Marta Casas


A la mateixa hora, els historiadors Eduard Puigventós i Raül Aguilar van oferir una xerrada sobre la proclamació de la Segona República a Rubí, organitzada pel CRAC i l'institut La Serreta.

Una vintena de persones van assistir a l'acte, amb totes les mesures de seguretat per la Covid-19, i alhora també es va poder seguir en línia pel canal de Youtube del centre alternatiu.
 

Xerrada sobre la Segona República al CRAC Foto: Marta Casas

 

Participació