L'ateneu anarquista La Hidra afronta amb «molta impotència» el judici pel desallotjament de l'equipament

Una trentena de persones han donat suport als impulsors del projecte davant dels jutjats, aquest migdia

Activistes concentrats a la porta del jutjat per donar suport a La Hidra
Activistes concentrats a la porta del jutjat per donar suport a La Hidra | Marta Casas
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:12h
Els impulsors de l'Ateneu Anarquista La Hidra han hagut de comparèixer avui a un judici per afrontar el futur desallotjament de l'equipament, propietat de Solvia i Thymo Activos Inmobiliarios, només dos dies després que el seu advocat d'ofici rebés la notificació oficial del mateix.

Habitants de l'equipament - que consta d'un espai d'habitatge, un gimnàs i altres espais comuns on es fan diverses activitats de caràcter cultural i lúdic - han explicat als mitjans quina és la situació actual de l'equipament.

Ocupat l'any 2015 en unes cases catalogades com a bens d'interès local, La Hidra ha estat un espai de convivència alternatiu, i s'hi ha gestat, entre d'altres, l'Assemblea Feminista La Indómita, a més d'organitzar activitats conjuntes amb altres entitats com Rubí Acull i, en especial, l'hort comunitari El Mirlo.
 
Un projecte de construcció de pisos amenaça, ara, aquest espai aternatiu, en un procés judicial "ple d'irregularitats", com han explicat els impulsors: "Fa dos dies que se'ns va notificar que teníem un judici i hem intentat al•legar que no teníem prou temps per preparar-lo, però el jutge no ho ha considerat així".

De fet, fa tot just una setmana que van saber que la procuradora del judici des del 2018 està de baixa, amb la qual cosa tota la feina de mediació que han fet amb la propietat "no ha servit de res".

Els habitants i impulsors del projecte lamenten que "vivim en un sistema que prioritza l'acumulació de la riquesa davant de les necessitats de les persones", i afirmen sentir "molta impotència" davant d'un judici que "sabem que està perdut".
 

Cartell de suport als activistes contra el desallotjament de l'Ateneu Anarquista La Hidra Foto: Marta Casas


En funció del resultat del judici, La Hidra convocarà noves mobilitzacions, concentracions i activitats per donar a conèixer l'espai i el projecte, i promoure així el dret a un habitatge digne, el pensament crític i les xarxes de suport mutu.

Segons ha pogut saber RubiTV.cat, el judici s'ha suspès fins al 13 de maig, ja que s'han pogut acollir al Decret que no permet els desnonaments mentre estigui en vigor l'estat d'alarma.