El festival «No woman No fest», protagonitzat per dones, reuneix centenars de persones

La jornada s'ha celebrat per donar visibilitat a la dona artista i conscienciar a la ciutadania

per Carla Serra / Marta Casas , 11 de març de 2019 a les 11:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El passat dissabte 9 de març es va celebrar el festival interdisciplinari No woman No fest, una de les activitats principals de la programació del Dia Internacional de la Dona. L'esdeveniment va començar a les 12.30 h del migdia i es va allargar fins a la matinada, acollint diverses activitats al llarg del dia amb l'objectiu de donar visibilitat a la dona artista i educar i conscienciar a la ciutadania en el fet que les dones també tenen un paper molt important en totes les disciplines de l'art. 


Durant la jornada, organitzada per La SoniK amb el suport de l'Ajuntament de Rubí i les entitats Rubí Sociocultural e Integración i Obre els ulls, centenars de persones van passar pel Celler per participar en les activitats organitzades, veure les diferents exposicions o gaudir de les actuacions musicals d'artistes com Marta B, Alba Mirás, Mía Fuentes, Arenga, Chapaos a la Nueva i els DJ de la SoniK. A més, al migdia tots els assistents van poder gaudir d'una paella popular.

L'activitat estrella del dia va ser la taula rodona Dona migrant sobre feminisme interseccional, que va donar el tret de sortida al festival. El debat, moderat per la Maria Menchén, va comptar amb la participació de les ponents Carmen Juares, activista en Dones Migrans Diversese per la dignificació de la feina de la llar i les cures, Fatiha Elmouali, tècnica en l'àmbit d'immigració, i Salma Amazian, militant antiracista i contra la islamofòbia. Cadascuna d'elles, des del seu àmbit, va tractar qüestions sobre les dones immigrants i la vulneració de drets que pateixen envers el feminisme. 


El festival de reivindicació feminista també va acollir la presentació del número de primavera d'enguany de la revista d'art juvenil de la ciutat Obre els ulls i la tercera edició de la Poetry Jam.  

 

Participació