L'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal de Rubí convoca la primera edició del premi literari «Lletres de Mercat»

Es tracta d'un certamen obert a autors en català d'arreu del territori, i l'obra guanyadora serà publicada per Viena Edicions

El Mercat Municipal de Rubí
El Mercat Municipal de Rubí | Marta Casas
Redacció
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:03h
L'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal de Rubí ha convocat, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, la primera edició del concurs literari Lletres del Mercat. Es tracta d'un certamen que estava previst per l'any 2020 però que la pandèmia va obligar a ajornar.

La iniciativa s'ha dut a terme amb la col·laboració de tres llibreries de la ciutat - Lectors, al tren!, L'Ombra i El Racó del Llibre -, la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler i l'editorial Viena Edicions, que serà l'encarregada de publicar l'obra guanyadora. A més, el seu autor rebrà un premi en metàl·lic. El jurat estarà composat pels responsables de les llibreries - Montse Marcet, Marina Porras i Enric Pallarès -, el director de la biblioteca, Adrià Martín, i un representant de l'editorial.

Aquest 23 d'abril s'han fet públiques les bases del concurs: és obert a escriptors en català d'arreu del territori, i es podran presentar fins al mes d'octubre. El guanyador es donarà a conèixer pels volts de Nadal i la publicació del llibre està prevista per Sant Jordi del 2022. El premi tindrà una periodicitat bianual.

Lletres de Mercat és una proposta que "creiem que ens fa innovadors en projectes", tal com expliquen els responsables de l'Associació d'Adjudicataris del Mercat Municipal, que han convertit l'equipament en "un espai d'interrelació social, important en la vida de la ciutat" i que aposten per continuar fent una dinamització "molt més que comercial", implicant els àmbits social, cultural i mediambiental amb propostes com el carnet ecosostenible, el Matí d'Art o l'espai d'intercanvi de llibres - que s'ha hagut d'enretirar a causa de la pandèmia però que preveuen recuperar tan aviat com la situació sanitària ho permeti.