FOTOS Així s'ha viscut la Diada de Sant Jordi a Rubí

La ciutat s'ha tornat a omplir de roses, llibres i senyeres, només als punts autoritzats - llibreries i floristeries - i sense un espai cèntric per evitar grans concentracions de persones

Un aparador decorat per Sant Jordi
Un aparador decorat per Sant Jordi | Marta Casas
23 d'abril del 2021
Actualitzat el 24 d'abril a les 9:19h
Quan feia tot just tres hores que han començat a obrir les parades de llibreries i floristeries al carrer - els únics establiments que poden fer-ho, sense les habituals parades d'entitats -, i molts dels aparadors d'altres tipus de comerços s'han inundat de senyeres i algunes promocions amb motiu d'aquest dia "que és laborable però sembla festiu", com ha expressat la responsable d'una de les llibreries.
 

Sant Jordi torna als carrers de Rubí adaptant-se a la situació de pandèmia Foto: Marta Casas


El temps ha acompanyat, i el fet d'haver descentralitzat les parades, que normalment s'ubicaven a la plaça del Doctor Guardiet ha permès evitar les aglomeracions, tot i que ja s'han pogut veure algunes cues, que a la tarda han estat més visibles.

Alguns clients i paradistes han explicat a RubiTV.cat que tenen molt bones sensacions, ja que sembla que ja s'observi una incipient tornada a la tan esperada "normalitat", i també estan contents de la resposta de la ciutadania, "cívica i compromesa amb el comerç local". "És clar que encara hi ha confinament comarcal, però a Rubí hi trobes el que necessites!", diuen la Rosa i en Miquel, una parella d'avis que tot just s'acabaven de regalar el llibre i la rosa quan hem conversat amb ells.
 
A banda dels establiments comercials autoritzats, també s'ha instal•lat la parada de flors de la Finca Font del Ferro a la plaça del Mercat, venent roses i rosers elaborats pels treballadors de l'equipament especialment per la Diada.

Cap al migdia, tant les roses com els rosers que venia la Finca Font del Ferro ja s'havien esgotat. També han fet molt bons registres els paradistes de flors de Rubí, que cap al tard han arribat a esgotar existències.
 

La parada de flors, roses de Sant Jordi i rosers de la Finca Font del Ferro Foto: Marta Casas


Ja a la tarda, l'afluència de persones a les llibreries i floristeries ha estat molt més gran que al matí, i s'han format algunes cues especialment als espais on coincidien més parades dels dos elements més representatius de la Diada.
 
 

Cues a les floristeries al carrer Maximí Fornés

 

Cues a les parades de llibres Foto: Localpres


En altres espais s'han pogut gaudir d'altres activitats, també relacionades amb Sant Jordi, com ara l'entrega de premis del concurs de relats Veus de Dona.

Les guanyadores han estat Pilar Rodríguez i Isabel Mercader, amb Cuestión de Género i La dona del mirall respectivament. Xiao Ying Jiang amb el relat Una història diferent i Tania Barrientos Muñoz amb Espejos, totes dues de l’Institut Torrent dels Alous, han aconseguit els premis en la categoria dirigida a l’alumnat d’ESO. En aquesta categoria juvenil, s’han concedit també dos accèssits a Ivette de Las Heras Giralt i Natàlia Cardó Castiñeira de l’Institut J.V. Foix, per Veneno i Sempre et recordaré, respectivament.
 

Entrega de premis del concurs de relats Veus de Dona Foto: Localpres


També a la tarda, l'Ateneu Municipal ha acollit un concert de sardanes organitzat pel Foment de la Sardana de Rubí, a càrrec de la Cobla Montgrins.
 

Concert de Sardanes per Sant Jordi Foto: Ateneu de Rubí