Tret de sortida al procés participatiu del Pla local d'inclusió social de Rubí

S'han convocat diverses jornades amb persones expertes, entitats i ciutadania per tal de completar la diagnosi

Primera trobada del procés participatiu del Pla local d'inclusió social
Primera trobada del procés participatiu del Pla local d'inclusió social | Localpres
Redacció
26 d'abril del 2021
Aquest dilluns s'han dut a terme les primeres sessions dins el procés participatiu per a l'elaboració del Pla local per a la inclusió social de Rubí. L'Ajuntament ha programat quatre jornades sectorials amb persones expertes, entitats i ciutadania amb l'objectiu de recollir opinions que serveixin per completar la diagnosi social de la ciutat.

Avui s'han celebrat les trobades vinculades als àmbits de salut i habitatge, i el pròxim 10 de maig se'n faran les corresponents a l'àmbit formatiu, laboral i econòmic, i al de relacions i ciutadania.

Les sessions es duen a terme a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, i compten amb la participació de professionals de serveis municipals i d'altres administracions, personal d'entitats prestadores de serveis i membres d'entitats participants en programes socials.

En cada sessió s'estructura un debat a partir de les dades recollides a la diagnosi inicial i s'elabora un llistat de qüestions considerades d'especial interès en cadascun dels àmbits.

L'objectiu d'aquest treball participatiu és recopilar informació qualitativa sobre la situació de la ciutat per complementar la diagnosi quantitativa que ja s'ha fet, identificar les necessitats dels diferents actors de cada àmbit i promoure la generació de propostes d'actuacions de cara al futur pla.

A banda d'aquestes quatre jornades de treball sectorials, també està previst un taller general per a persones usuàries de serveis i programes socials que es durà a terme properament.