Quatre detinguts per l'assalt a un domicili amb una plantació de marihuana i que va acabar amb un mort

Tres dels detinguts són els autors de l'assalt, i el quart, el propietari de la marihuana que va apunyalar mortalment un dels lladres

L'immoble on es van produir els fets
L'immoble on es van produir els fets | ACN/Albert Segura
Redacció
28 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:54h
Els Mossos han detingut quatre homes relacionats amb el robatori violent en un domicili de Rubí on hi havia drogues, que va acabar amb la mort d'un dels assaltants, la nit del passat 10 d'abril.

Tres dels detinguts són presumptes autors de l'assalt, i el quart és la persona que residia al domicili, com a presumpte autor d'homicidi, ja que va apunyalar mortalment un dels quatre homes que van irrompre violentament al pis, armats i encaputxats.

 
Quan els agents van arribar al lloc dels fets es van trobar el cos sense vida d'un dels atacants, a banda d'una plantació de marihuana oculta, amb unes 500 plantes. La persona que hi residia va explicar que quatre homes havien irromput a casa seva i l'havien agredit. Els Mossos el van acabar detenint com a presumpte autor d'un homicidi.

Un cop van saber la identitat del mort, es va iniciar una investigació per tal de localitzar els altres tres assaltants, que van ser detinguts dies més tard com a presumptes autors de robatori amb violència. Tots quatre han ingressat a presó.
 

Quart cas amb persones ferides o mortes vinculades al cultiu il·lícit de marihuana en els últims mesos

Amb aquest, són quatre els casos de persones ferides o mortes per arma en un assalt vinculat al cultiu il·lícit de marihuana a la Regió Policial Metropolitana Nord.

El 26 de gener una persona va perdre la vista en un assalt a Palafolls (Maresme), l'autor del qual ja ha ingressat a presó després de dos mesos d'investigació. També al Meresme, a Premià de Dalt, una altra persona va resultar ferida el 25 de març per arma de foc a la cama en un altre robatori violent. A principis d'abril, a Pineda de Mar, va tenir lloc un altre cas en què un home també va quedar ferit per arma de foc.

Els Mossos alerten que les plantacions de marihuana a Catalunya estan proliferant, ja que permeten obtenir uns beneficis econòmics elevats de manera ràpida, i els assaltants a les plantacions hi veuen, també, una oportunitat de sostreure les plantes per vendre-les i obtenir diners fàcilment; en la majoria dels casos, les víctimes dels assalts no denuncien, ja que elles també estan involucrades en un delicte de tràfic de drogues.

A més, aquests cultius comporten normalment altres activitats delictives - tràfic de drogues, robatoris violents, detencions il·legals i baralles amb armes - que generen inquietud social. Els Mossos asseguren que destinen "molts esforços" a detectar tots els casos.