Damià Calvet defensa la línia d'alta tensió projectada entre el Segrià i Rubí

El conseller argumenta que l'alternativa seria portar l'energia de França o l'Aragó, cosa que implicaria línies de "més alta tensió"

Redacció
29 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:55h
El grup empresarial Forestalia Renovables projecta una línia d'alta tensió de 220 kV per transportar l'energia d'instal·lacions solars i eòliques que promou al Segrià i les Garrigues fins a Rubí, on enllaçaria amb la xarxa de distribució de Red Eléctrica i evacuaria l'energia que generen dos parcs solars i tres plantes fotovoltaiques de l'entorn des de la subestació transformadora (SET) Cirerer, projectada a Maials; i de cinc plantes fotovoltaiques més des de la subestació de Granyena. En total, les instal·lacions sumen 327,5 MW.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha defensat aquest projecte en una entrevista al programa Els Matins de TV3, on ha rebutjat la moratòria a les instal·lacions renovables que proposen ERC i CUP, i ha apostat per potenciar els parcs fotovoltaics perquè assegura que l'energia solar "es pot repartir molt més" i evitar les concentracions de parcs eòlics en zones amb fortes ràfegues de vent.

Sobre la línia d'alta tensió per transportar energia entre Maials i Rubí, Calvet ha assegurat que l'alternativa és portar l'energia des de França o a l'Aragó, cosa que s'hauria de fer amb línies de "més alta tensió" i considera que va en contra de la sobirania energètica.

El projecte ja hauria superat la ponència d'Energies Renovables, segons ha explicat TV3, i alguns municipis afectats com La Granadella i Soleràs ja han presentat al·legacions per l'afectació ambiental i paisatgística que tindria. 
 

El projecte de la línia d'alta tensió entre Maials i Rubí Foto: TV3