1 de 10
història

Crida a la col·laboració ciutadana per identificar Bombers durant la Guerra Civil a Rubí

És una iniciativa de l'espai Bombers en guerra, que ha aconseguit identificar-ne 20

Bombers de Rubí als anys 20 i 30 | J.Maxenchs / Fons Família Mas
per RubiTV.cat, 29 d'abril de 2021 a les 14:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 29 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'espai Bombers en guerra, un portal web que vol donar a conèixer els Bombers a Catalunya durant la Guerra Civil i vol ser un homenatge i memòria per a tots els catalans que van exercir de bombers entre el 1936 i el 1939, ha fet una crida a la ciutadania de Rubí per completar la base de dades de què disposen sobre el cos d'emergències d'aquella època.

Fins ara, i arran de les investigacions a l'Arxiu de Rubí, han pogut identificar i documentar 20 homes que van servir de Bombers a la ciutat durant la Guerra Civil, dos dels quals van patir un Consell de Guerra.


Tot i això, la informació que hi ha a l'arxiu sobre els bombers d'aquesta època és molt escassa, i per això demanen la col·laboració ciutadana per mirar de completar aquesta base de dades aportant més informació, detectar algun error o fins i tot, si falta algun bomber, a més d'aportar fotografies de l'època.
 

 

Participació