L'Antiga Estació exposa «Màscares», una mostra d'escultures de Xavier Costa

L'artista té més de 2.000 escultures inventariades avui dia

Es podrà visitar gratuïtament entre el 30 d'abril i el 18 de juliol
Es podrà visitar gratuïtament entre el 30 d'abril i el 18 de juliol | Marta Casas
Redacció
29 d'abril del 2021
L'Espai Expositiu Antiga Estació obre aquest divendres, 30 d'abril, l'exposició Màscares, de l'escultor gallec Xavier Costa. Es tracta d'una selecció d'una trentena de peces en pedra i fusta inspirades en la fesomia humana; un conjunt d'obres de petit i mig format que exemplifiquen perfectament el procés creatiu de Costa i la seva investigació constant al voltant de les formes escultòriques.

Les peces escollides són només una petita part de la producció de l'artista, que té més de 2.000 escultures inventariades avui dia.

Durant dècades, l'artista afincat a Barcelona ha explorat la representació volumètrica del cos humà, i més concretament de les dones, protagonistes absolutes de la seva obra, amb un estil que rebutja tant el realisme tradicional com l'abstracció pura, que remet al neocubisme i a les peces biomòrfiques de Jean Arp. Els materials amb què treballa són la pedra, la fusta i el ferro.

Des del 1974, quan va exposar per primer cop a Terrassa, Costa acumula més de 50 mostres individuals i diverses de col·lectives. Tres galeries de Barcelona i Ourense disposen d'obra seva en dipòsit.

Màscares es podrà visitar gratuïtament a l'Espai Expositiu Antiga Estació entre el 30 d'abril i el 18 de juliol. L'horari d'obertura de l'equipament és de dijous a dissabte, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h; i els diumenges i festius, d'11 a 14 h.