S'aprova un crèdit de més de 12 milions d'euros per finançar el Pla d'inversions

L'oposició en bloc s'absté per les discrepàncies en els projectes, la capacitat de gestió dels mateixos i la falta de possibilitats d'incidir-hi

Un dels projectes que es finançarà amb aquest crèdit serà el nou camp i entorn social del 25 de setembre
Un dels projectes que es finançarà amb aquest crèdit serà el nou camp i entorn social del 25 de setembre | Marta Casas
29 d'abril del 2021
Actualitzat el 30 d'abril a les 9:24h
El ple municipal d'aquest mes d'abril ha aprovat demanar un crèdit per valor de més de 12 milions d'euros i que serviran per finançar una gran part l'ambiciós Pla d'inversions que es va aprovar com a annex al Pressupost 2021.

La regidora d'Hisenda, Mª Carmen Cebrián, ha explicat que una part d'aquest crèdit es finançarà després d'haver aprofitat la possibilitat de concertar una part dels diners amb la Diputació de Barcelona a través d'un programa que també finançarà una part dels interessos que generi aquest crèdit, i ha recordat que aquest Pla permetrà executar projectes de "gran importància per a la ciutat", i que els sis milions que falten per als 18,5 totals s'anirà estudiant com es financien en funció de les possibilitats que ofereixin les entitats bancàries.

L'oposició ha coincidit força en les seves respostes a la regidora del govern: tots els grups municipals s'han abstingut mostrant algunes discrepàncies en la planificació dels projectes - tot i compartir la necessitat d'alguns d'ells -, els dubtes sobre la capacitat d'execució dels projectes i la manca de diàleg amb l'oposició a l'hora de presentar el Pla.

Betlem Cañizar (AUP) ha advertit que el crèdit comprometrà "gairebé una generació sencera", ja que s'haurà de tornar en uns deu anys, i ha qüestionat la capacitat de gestió de totes les inversions previstes, tot recordant que hi ha projectes que "fa molts anys que s'haurien d'haver fet i encara no s'han fet". També ha demanat que "hauríem d'aconseguir que en un futur no es tornin a aplicar les lleis que escanyen les administracions locals".

Per la seva banda, Antoni García (VR), ha criticat la compra de nous edificis per fer equipaments quan n'hi ha molts d'infrautilitzats, i ha recordat que aquesta planificació d'inversions "torna a oblidar-se de les urbanitzacions, ja que els diners que s'hi destinaran queden molt lluny del 15% del pressupost d'inversions al qual ens vam comprometre en el seu moment".

Roberto Martín (Cs) també ha remarcat la importància i necessitat d'alguns projectes, que "faran justícia" perquè són reivindicacions i demandes històriques, però també ha considerat que altres són "innecessàries", tenint en compte la quantitat d'espais buits i infrautilitzats que hi ha a la ciutat.

Finalment, Xavier Corbera (ERC) ha recordat que tot i la seva abstenció al Pressupost 2021 com un gest per "permetre que hi hagués prou múscul financer per fer les inversions necessàries a la ciutat", el seu grup municipal ha sentit que no se'ls ha escoltat malgrat haver-se ofert a dialogar i negociar una planificació d'inversions, en entrendre que tenien "no només el dret, sinó el deure", de poder-hi incidir. Com la resta dels portaveus, ha manifestat que alguns projectes "no són adequats o urgents", i ha recordat que encara no hi ha aprovats alguns plans com el de Mobilitat o el d'Equipaments, cosa que denota la "manca de planificació" per part de l'equip de govern.

Hi haurà ampliació