eleccions municipals 2019

En Comú Podem Rubí presenta algunes propostes en clau feminista després del 8M

Aquest divendres se celebrarà un nou sopar "FemiMixte"

per RubiTV.cat, 12 de març de 2019 a les 12:00 |
En Comú Podem presenta les seves propostes en clau feminista després del 8M | Anna Claverol
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En Comú Podem Rubí ha expressat la seva satisfacció per com es va desenvolupar la jornada del 8 de març de Rubí i totes les activitats, manifestacions i concentracions que es van produir arreu del territori.

"Un any més, veiem un canvi de tendència en el 8 de març, que ara és reivindicatiu i polititzat i que entén que la igualtat i el feminisme passen perquè tots tinguem les mateixes oportunitats, i això passa per legislar, i reclamar canvis en les polítiques", ha explicat Ànnia Garcia, cap de llista d'En Comú Podem. "El feminisme s'està col·locant allà on li pertoca, que és un element deteminant en la política i la societat".


Per la seva banda, Andrés Medrano s'ha desmarcat del "feminisme liberal" i ha reivindicat la implicació de l'administració pública en les polítiques feministes.

"La nostra proposta és proactiva i transversal", ha dit. En primer lloc, Medrano ha  que els pressupostos que prepari En Comú Podem seran uns pressupostos amb perspectiva de gènere, és a dir que "s'avaluarà quin impacte tenen les partides en homes i dones, per tal de poder aplicar mesures correctives, si s'escau". Aquesta mesura implica una formació i sensibilització de la plantilla municipal en polítiques feministes.


El ple municipal va aprovar una moció d'ICV en aquest sentit, però, segons Ànnia Garcia, "no s'ha fet mai res. Per a nosaltres sí que serà una prioritat", ha afirmat l'alcaldable d'En Comú Podem.

Per altra banda, Medrano creu que s'ha de procurar que tots els contractes de serveis de l'ajuntament incloguin clàusules socials per afavorir la conciliació i un sou digne. "A Rubí tenim escoles bressol de gestió indirecta que tenen pitjor sou i condicions laborals que les de l'escola bressol municipal", ha criticat.

En aquest sentit, el número dos d'En Comú Podem ha recordat que el grup municipal d'ICV també va presentar una moció per fer un estudi de municipalització del servei de les escoles bressol, un estudi que tampoc s'ha fet.

En un segon bloc de propostes, Medrano ha reblat que "el masclisme no és normal", amb la qual cosa el seu grup establirà polítiques de prevenció de micromasclismes o publicitat masclista. "L'any passat, en el marc dels concerts de Los 40 Principales va venir David Lafuente, un artista masclista que tracta la dona com un objecte", ha denunciat. Aquestes mesures s'aplicarien a través d'una ordenança que inclouria una eina per denunciar aquest tipus de situacions.

La tercera línia sobre la qual han parlat és la conciliació. "La realitat és que moltes tasques de cures recauen en la dona, i això es pot corregir augmentant les places d'escoles bressol entre 0 i 3 anys, facilitar l'accés a aquesta educació i reclamar l'augment dels recursos perquè hi hagi professorat per a nens i nenes que requereixen una atenció especial", ha detallat Andrés Medrano.

"En aquests darrers anys, no trobo cap exemple d'acció ni proposta en l'àmbit de la igualtat que hagi anat dirigida a l'arrel, és a dir, a acabar amb la desigualtat entre homes i dones", ha lamentat Ànnia Garcia, ja que considera que el funcionament del Servei d'Atenció i Informació a la Dona és "imprescindible" però "insuficient" en el conjunt global de polítiques que es podrien desenvolupar.

Finalment, l'alcaldable d'En Comú Podem ha convidat a assistir al Sopar Femimixte en el marc del 8 de març, que es farà el proper 15 de març a les 21.30h al restaurant Cal Paco. Al sopar hi assitiran Laura Campos i Isabel Garcia, alcaldesses de Montcada i Reixac i de Santa Perpètua, i també la regidora de govern de Barcelona Laia Ortiz, que fa poc va anunciar que deixaria la política i no es tornaria a presentar a les llistes de Barcelona en Comú.

 

Participació