font del ferro

La Finca Font del Ferro assumeix el manteniment dels espais verds a totes les urbanitzacions

per RubiTV.cat, 4 de maig de 2021 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de la Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions de la ciutat, després que des del mes de desembre, la brigada destinada a les urbanitzacions comencés a treballar en el manteniment d'espais verds, voreres, marges i parcel·les d'Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. Les feines principals són de neteja, desbrossament i esporga, tot i que en alguns casos puntuals els treballadors de la Font del Ferro també arriben a fer propostes d'enjardinament.Les brigades destinades a les urbanitzacions s'ocupen del desbrossament de voreres, escocells i rigoles, marges a tocar de les voreres a tot el sòl municipal, passos entre carrers a les urbanitzacions del sud, i entorn de parades d'autobús i de contenidors. A més, s'encarreguen de netejar d'impropis els espais desbrossats. En principi, aquestes tasques es programen amb una periodicitat de tres cops l'any, tot i que la freqüència pot canviar segons la climatologia.

El CET Forestal i de Zones Verdes es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. Amb la recent ampliació de tasques a les urbanitzacions, l'equip ha hagut de contractar nous treballadors i treballadores, sumant actualment un total de 13 peons i cinc monitors.


Des de l'octubre de 2018, l'empresa està reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament de Rubí, cosa que implica que la societat pot vendre productes i prestar serveis al Consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l'Administració, i des d'aleshores han augmentat els encàrrecs municipals. 

El 2019 va ser l'any de la consolidació, i el 2020, tot i la situació de pandèmia, va ampliar les seves tasques a les urbanitzacions, destacant les actuacions a l'entorn de la font de Can Moritz - mantenint la zona i l'espai verd de lleure, plantant arbres i plantes aromàtiques i eliminant espècies invasores.

 

Participació