formació

La preinscripció pels programes de formació i inserció s’obre el 10 de maig

Els PFI faciliten la inserció laboral, promocionen la formació professional integrada a Rubí i fomenten la formació al llarg de la vida

per RubiTV.cat, 5 de maig de 2021 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim dilluns, 10 de maig, s'inicia el període de preinscripcions als Programes de formació i inserció (PFI) que s’imparteixen a l’edifici Rubí Forma. El període de sol·licituds estarà obert fins al 21 maig.

Els programes de formació i inserció (PFI) són voluntaris i estan adreçats a persones joves que facin com a mínim 16 anys i com a màxim 21 durant l'any d'inici del programa, que hagin deixat l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) sense obtenir-ne el títol i que, en el moment d'iniciar els programes, no segueixin estudis en el sistema educatiu ni participin en altres accions de formació.


L'objectiu d'aquests programes és proporcionar a l’alumnat una formació bàsica que els permeti la continuïtat educativa en els ensenyaments de formació professional i els faciliti la incorporació al món laboral. Els docents acompanyen i orienten cada alumne de manera individualitzada, que millora la seva ocupabilitat.

Les preinscripcions s’hauran de formalitzar de manera presencial o bé al Rubí Forma o bé a l’Institut La Serreta.


Quins programes es poden cursar a Rubí?

A la nostra ciutat es poden cursar un PFI i tres PTT (Programes de Transició al Treball): el PFI d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i càtering, organitzat per l'Ajuntament de Rubí (vcpa@ajrubi.cat); i els PTT d'Auxiliar de vendes, d'Auxiliar en fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques (més informació al mateix correu electrònic, a8960207@xtec.cat) i el d'Auxiliar d'imatge personal (iesserreta@xtec.cat).

Tota la formació disponible es pot consultar a la nova eina de recerca de la formació professional a Rubí, que es va estrenar amb motiu de la nova jornada Tria FP.Com és el procés de preinscripció?

La preinscripció s'ha de fer entre el dia 10 i el 21 de maig, i després l'alumnat farà entrevistes d'orientació i valoració, que s'allargaran fins al 28 de maig. El 16 de juny es publicaran les llistes provisionals i la relació de les persones admeses serà pública el 16 de juliol.

La documentació que cal aportar amb la sol·licitud és la següent:

- Formulari de sol·licitud d’inscripció que podreu descarregar al web de la Generalitat de Catalunya
- Original i fotocòpia del DNI, NIE o passaport vigent de l'alumne o alumna.
- Quan el domicili habitual que s'al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s’acredita amb el certificat o volant municipal de convivència.
- Certificat d’estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fent.

En cas dels alumnes menors d'edat, també cal presentar:

- Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
- Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport.

La matrícula s’haurà de formalitzar entre l'1 i el 10 de setembre de 2021.

 

Participació