Can Sant Joan

Calvet, ferm en fer «compatible» l'escola de golf i un parc públic a Can Sant Joan

El conseller de Territori i Sostenibilitat exposa que s'ha de poder mantenir l'"activitat econòmica" de l'espai

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 6 de maig de 2021 a les 14:30 |
Damià Calvet | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Un espai tan ampli com aquest pot compatibilitzar un espai lliure per a la ciutadania i una escola de golf". El conseller de Territori i Sostenibilitat s'ha mostrat ferm en el projecte que treballa la Generalitat amb Incasòl perquè els terrenys abandonats de Can Sant Joan de prop de 90 hectàrees acullin ambdues activitats i protegir l'activitat econòmica de la zona, poques hores després que la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf presentés el seu.


Calvet explica que l'àmbit en qüestió és un equipament esportiu que ha estat utilitzat durant molts anys com a camp de golf públic generant "cert dinamisme econòmic" a Sant Cugat i Rubí i al món esportiu en general arran de la formació de jugadors. Una realitat "que no podem negligir".

En aquest sentit, el conseller en funcions explica que s'està elaborant un projecte que contempla la cessió de certs terrenys com a espai lliure -com a parc interurbà- i que comparteixi "una zona reservada amb estructures de major o menor dimensió" perquè es pugui mantenir la utilització esportiva en forma d'escola de golf pública. L'exregidor santcugatenc també afirma que aquest projecte s'està presentant a ambdós consistoris afectats i a partir del diàleg amb les administracions locals, s'acabarà de definir. Sigui quin sigui el resultat però, "serà el millor per a la ciutadania", ha afirmat. 

Pel que fa a les dues mocions aprovades a Sant Cugat i Rubí que rebutgen la recuperació de la pràctica golfista, Calvet ha apuntat que "les mocions no acaben de definir si una proposta que compatibilitza els dos usos també és acceptable", mostrant-se confiat que s'arribi a un acord. 


 

Participació