activitats familiars

Arrenca la programació de l'Efecte E del tercer trimestre del curs

Aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat

per RubiTV.cat, 12 de maig de 2021 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana ha arrencat la programació de l'últim trimestre del curs de l'Efecte E, que aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació dirigida a persones adultes. La programació es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i es renova cada trimestre.

Per aquest trimestre, l'Efecte E proposa tres formacions en línia adreçades a famílies que tracten temes de salut emocional i de lleure tant dels nens i nenes com dels membres adults de la família: un taller per educar les emocions en família, pensat per a pares i mares amb fills de 6 a 16 anys (dijous 27 i divendres 28 de maig de 17.30 a 19.30 h) i un taller grupal per a famílies amb infants de 0 a 3 anys (dimecres 2, 9 i 16 de juny de 18 a 20 h) per compartir, reflexionar i oferir recursos per afrontar amb calma la primera etapa del desenvolupament psicoevolutiu dels nadons. L'espai en línia anirà a càrrec de Diana Barenblit Scheinin, psicòloga clínica, i Gemma Ros Pérez, psicòloga clínica del centre IPSI, Centre d’Atenció Psicològica. Per últim, s’oferirà una càpsula de suport familiar titulada I a l’estiu què fem? (divendres 4 de juny, de 19.15 a 20.15 h) a través de la qual  Cristina Castañé, de l’Òliba Recursos Educatius, compartirà amb les famílies propostes per gaudir de l’estiu en època de pandèmia.


L’Ateneu Municipal també se suma a la programació de l’Efecte E amb les propostes de teatre i música familiar i el cicle Art i Creativitat. El teatre per a tots els públics de L’Ateneu inclou El peix Irisat (que es va fer el dissabte, 8 de maig, a les 12 h) a càrrec de la companyia Patawa; Frederick, ni gana, ni set, ni buit de Cacauet teatre (dissabte 5 de juny a les 12 h) i Extra, Extra de la companyia Txema Muñoz (Dimarts 6 de juliol a les 19 h). Els espectacles musicals en família d’aquest equipament municipal es poden veure en doble sessió: a les 11 h i a les 12 h. Aquest últim trimestre del curs, hi haurà Un aperitiu musical (dissabte 29 de maig) i l’espectacle El cargol Pol i els seus amics (dissabte 12 de juny).

Finalment, l’Efecte E inclou també dues propostes que tenen a veure amb el medi ambient: una ruta pels prats i el torrent de Can Ramoneda en col·laboració amb Rubí d’Arrel (dissabte, 15 de maig de 10 a 13 h) i el taller Petits cuiners a càrrec d’Artistic Events (diumenge 23 maig a les 12 h) al Museu Municipal El Castell (MMUC) que explica com cuinar amanides saludables a partir de productes de proximitat. 


La programació completa l’Efecte E i els requeriments d’inscripció de cada activitat es poden consultar al web municipal. Com totes les activitats educatives i culturals de la ciutat, cal inscripció prèvia per a la majoria de les propostes. Les activitats presencials tenen aforament limitat i es requereix sempre l’ús de la mascareta.

 

Participació