El judici pel desallotjament de l'ateneu anarquista La Hidra, vist per sentència

"Aquí manen els especuladors", expressen els impulsors i defensors del projecte

Una vintena de persones donen suport a La Hidra en el judici pel seu desallotjament
Una vintena de persones donen suport a La Hidra en el judici pel seu desallotjament | Marta Casas
Redacció
13 de maig del 2021
Aquest matí s'ha celebrat el judici pel desallotjament de l'ateneu anarquista La Hidra, un espai situat al carrer Prim i recuperat per un grup de persones que hi han desenvolupat diversos projectes - entre els quals, l'hort comunitari El Mirlo, també pendent de judici per desallotjament - a més de col·laborar amb altres entitats. El judici va quedar aplaçat el dia 13 d'abril en aplicació del decret del govern espanyol que prohibia els desnonaments durant la vigència de l'estat d'alarma.

"Aquí manen els especuladors", ha expressat l'advocat, després de sortir de la declaració de les persones implicades en el projecte de l'ateneu. I és que, segons ha explicat, s'han desestimat "absolutament tots" els recursos, informes i altra documentació que han presentat en un procés que, com ja van denunciar els membres de La Hidra, ha estat "ple d'irregularitats".

De fet, una de les persones que hi habiten ha sol·licitat un informe de vulnerabilitat dels Serveis Socials, però encara no ha pogut tenir l'entrevista i recopilar tota la informació necessària.

La sentència per a l'execució del llançament pot ser "imminent", segons han explicat els impulsors, que encara tindrien dret a presentar un recurs o demanar una pròrroga, tot i que no han mostrat massa esperances, veient com ha anat tot el procés.

Els impulsors de l'ateneu denuncien que l'amenaça de desallotjament forma part d'un procés de gentrificació motivat per la institució: el que s'hi vol construir són pisos de luxe als quals només podrà accedir la classe benestant, en detriment d'altres tipus de relació menys individualista, més comunitària, i de l'activitat social, cultural i política que es desenvolupa en aquest espai alliberat.
 

Cartell en defensa de l'ateneu anarquista La Hidra Foto: Marta Casas