S'aprova la implantació del parc eòlic al Segrià, que implicarà la construcció d'una línia d'alta tensió fins a Rubí

Aquesta línia evacuarà l'energia generada per diverses instal·lacions eòliques i solars a les comarques de Ponent

Redacció
13 de maig del 2021
Actualitzat a les 19:06h
La Ponència d'Energies Renovables ha avalat - amb condicions - la viabilitat de l'emplaçament del parc eòlic de 33 MW Pla del Cirerer, projectat a Maials, a la comarca del Segrià. Es tracta d'un projecte de sis aerogeneradors, a més d'infraestructures associades com la construció d'una subestació elèctrica i una línia aèria d'alta tensió fins al Vilosell, a les Garrigues. El projecte està promogut per Energia Inagotable de Caelum, SL.

La línia elèctrica aèria afectarà els termes municipals de Maials, Llardecans, Torrebesses, la Granadella, els Torms, Juncosa, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, i s'emmarca en el projecte de la línia d'alta tensió de 220 kV que ha d'evacuar l'energia generada per diverses instal·lacions eòliques i solars fins a la subestació elèctrica de Rubí, on enllaçarà amb la xarxa de transport de Red Eléctrica.

Una part del traçat d'aquesta línia d'alta tensió entre Maials i Rubí, en concret el tram entre les subestacions Cirerer i L'Albi, està vinculada amb la tramitació del parc eòlic Pla de Cirerer.

El conseller de Territori, Damià Calvet, va defensar aquest projecte argumentant que l'alternativa seria portar l'energia de França o l'Aragó, cosa que implicaria línies de "més alta tensió", amb més impacte sobre el territori i més rebuig per part de la ciutadania.