Arrenca el projecte «Rubí Jove Expressa»

La primera activitat ha estat una exhibició de parkour a la plaça de la Constitució

Redacció
14 de maig del 2021
Rubí Jove Expressa! és un projecte educatiu a l’espai públic que vol potenciar la participació dels i les joves en l’àmbit comunitari, fer-los més visibles i donar-los veu. El projecte consta de 9 punts a carrers i places per permetre i promoure que els més joves s’expressin públicament integrant el carrer com a una infraestructura cultural més oberta a tothom.

Els punts Expressa funcionaran de manera espontània, per animar a la improvisació guiada per les agents educatives, i també a través de propostes que es vagin recollint per mostrar les diverses formes d’expressió de la joventut.

A més, també té l'objectiu de generar referents positius per als joves, i garantir espais educatius d’oci alternatiu segurs que donin resposta a les necessitats de moviment, expressió i interrelació de les persones joves i permetin el seu desenvolupament psicològic, emocional i físic.

L’edifici de la Torre Bassas continua sent el referent municipal dels i les joves, però afirma que el servei de Joventut ha de ser on hi ha joves: als carrers, als centres educatius i a les xarxes socials. " A través dels punts d’expressió, i a partir de la curiositat, ens aproparem a joves amb qui seria difícil accedir d’una altra manera per això hem situat  els punts Expressa’t en espais amb alt moviment juvenil”, explica la regidora de Joventut, Annabel Cuesta.

Els punts Expressa que s’han senyalitzat a terra amb un distintiu són a: la plaça Neus Català i Pallejà i la plaça de la Nova Estació al barri de Les Torres; la plaça de Ca n’Oriol, a l’entrada al Parc de Ca n’Oriol i al carrer Mallorca al barri de Ca n’Oriol; a la plaça Salvador Allende al centre; al barri del 25 de setembre, a la plaça del 25 de setembre i al Parc de la Pau i la Natura i al barri del Pinar, al costat del Centre Cívic La Cruïlla. Els i les joves s’hi podran expressar entre les 17:30 - 19:30 h, de dilluns a dijous.

Rubí Jove Expressa recull la feina feta fins ara a través de Rubí Jove als barris. Una de les primeres activitats emmarcades en la propsta ha estat una exhibició de parkour que ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça de la Constitució.