Continuen les activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Diverses entitats i l'Ajuntament de Rubí han organitzat una trentena d'activitats per donar visibilitat a les dones

per Carla Serra , 12 de març de 2019 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Com cada any, l'Ajuntament de Rubí, juntament amb diverses entitats de la ciutat, organitza un mes farcit d'activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que es presenta amb la il·lustració de l'artista Zisis, en què diverses dones combatives i vitals suporten una pancarta amb el lema Juntes arribem més lluny.


La programació, que enguany compta amb una trentena d'activitats, combina propostes de caràcter reivindicatiu amb altres de divulgatives o lúdiques.

Després de viure una primera setmana plena d'activitats i una jornada de vaga feminista multitudinària, les activitats programades continuen fins al divendres 29 i dissabte 30 de març, concloent el Mes de la Dona amb el Ball de les dones que tindrà lloc al Celler a les 21 h.


Recordem que pel que fa a les exposicions, els ciutadans poden visitar les mostres Drets sexuals i reproductius a l'Índia rural, a la Biblioteca Municipal (del 4 al 27 de març) i Vida!, a l'Antiga Estació (del 7 al 30 de març). Aquest espai acollirà aquest divendres, 15 de març, un recital poètic per part d'algunes sòcies i col·laboradores de l'entitat Mujeres Creativas del Vallés, amb la veu en directe de la cantant mexicana La Malinche, a les 19 h.

Els dies vinents Rubí també acollirà la formació per a entitats encarant la perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a associacions. L'activitat tindrà lloc el dimecres 13 de març a les 18 h. De cara a la setmana vinent, dilluns 18 a les 18 h, es farà la conferència La família i un de més. La diversitat en les famílies i en la convivència, a càrrec de Carme Porta Abad, a la Biblioteca Municipal. Dimarts 19, L'Ateneu Municipal acollirà Em separo: fracàs o oportunitat?, a les 18 h, en mans de l'Olga Loscos Conesa i Eva Ahufinger del Pino. El dia 26 de març, a les 17 h, El valor de cuidar. Qui cuida quan emmalaltim amb Carme Casas Martínez, a l'Ateneu Municipal i, per acabar, l'endemà, 27 de març, a la Biblioteca, Montse Ruiz oferirà una conferència-tertúlia.

Pel que fa als espectacles, el dissabte 23 de març, a les 12 h, L'Ateneu rebrà a la Companyia Raig de Sol, els quals oferiran l'espectacle familiar M'agrades igualment.

Recordem també que, com cada any, aquesta setmana les llibreries L'Ombra, Racó del Llibre, Lectors al Tren i la Biblioteca Municipal Mestre Martí Taules, encara exposen llibres, contes i revistes sobre temàtica feminista, per donar visibilitat a les dones.  

 

Participació