1 de 10
medi ambient

Alumnes de Rubí conscienciaran sobre el Pacte Verd Europeu a través de les arts plàstiques i escèniques

Els instituts La Serreta, el Duc de Montblanc i L'Estatut, i les escoles municipals de música i d'art i disseny s'alien per sensibilitzar sobre el canvi climàtic

per RubiTV.cat, 27 de maig de 2021 a les 14:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
390 alumnes de 1r d’ESO dels instituts La Serreta, Duc de Montblanc i L’Estatut participen des de dilluns passat a la proposta Europa Verda als Barris, la segona activitat del Projecte ImPACTE Jove/Verd. Es tracta d'una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí emmarcada en el programa Erasmus + Diàlegs Estructurats de la Comissió Europea i es desenvolupa amb el suport de l'Institut Nacional de la Joventut (INJUVE).

El projecte fa servir les arts plàstiques i escèniques per sensibilitzar els joves sobre els objectius del Pacte Verd Europeu, i per això els alumnes de cada institut crearan murals amb dissenys simbòlics relacionats amb el canvi climàtic a partir de materials reciclats que han recollit en els mesos previs.


El disseny dels murals i la coordinació artística aniran a càrrec de l'escola d'art i disseny edRa, que guiarà els joves a traslladar els esbossos al mural.

Aquest divendres, 28 de maig (12.30 hores), es durà a terme la segona fase de la iniciativa, a l'amfiteatre del parc del Castell, on es farà un espectacle de dansa i música que representarà, de manera simbòlica, els reptes climàtics als quals ens enfrontem com a societat.


En aquesta actuació hi participaran l'escola de ball Vuit Temps, que oferirà una coreografia inspirada en la contaminació dels oceans; l'escola Dinamic Crescendo sobre la desforestació, i The Community Dance Center abordarà la contaminació acústica. La música en directe anirà a càrrec de l'escola municipal de música Pere Burés, i els 20 murals temàtics creats pels i les joves actuaran com a escenografia de l’acte.

L'objectiu de l'ImPACTE Jove/Verd és establir un diàleg entre la joventut i la classe política per aplicar el Pacte Verd Europeu a escala local, i aconseguir un "vincle real i efectiu entre les generacions més joves i les institucions", com ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez.

Per la seva part, el regidor de Promoció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, ha manifestat que "l'art se'ns mostra, un cop més, com un poderós instrument d'expressió de les inquietuds humanes", i també com un canal per "fer arribar a tothom, sigui quina sigui la seva condició, allò que és veritablement important".

Rodríguez també ha relacionat la proposta amb la iniciativa COLOR, tot recordant que l'art té la capacitat de transformar l'espai públic, però també de reflectir i millorar la societat.

 

Participació